Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
moja brama pod windoza to 192.168.11.1 a pod linuxem 192.168.11.255
net pod linuxem lepiej chodzi tj.niby mam ograniczenie dla P2P do 256Mbit i tak jest w windozie ale w linuxie śmiga cale 600Mbit ( windoza góra 540Mbit) to błąd w sterownikach linuxa? dodam że firma z usług której korzystam (lokalna sieć bezprzewodowa) nie chce słyszeć o linuxie zero pomocy przy konfigurowaniu, nie narzekam, mi to pasuje,pisze jako ciekawostke :-)
600Mbit ? stary skad masz takiego neta ? :>
heh, kuzyn wspominal o sytuacji, gdzie majac gre w multiplayerze, ktos z podlaczonych mial pingi 1ms. takie jak ma sie w domu.
a z 600Mbit to chcailbym miec chociaz 1%, bo moja neo 256Kbps jest troche za slaba
ping 1ms to nic dziwnego jeśli był w tej samej sieci co serwer lub on hostował, więc nie widzę powodu do zdumienia.
Ciekawi mnie ta siec bezprzewodowa, jeszcze standard n nie doczekał się oficjalnej wersji, a jedynie drft'a, a tutaj proszę proszę, Polacy stworzyli coś o wiele lepszego :P
sorry za ten oczywisty błąd pewnie ze kbit, ale sobie podkręciłem.nic wesoło musi być.coś porąbałem zmienione mam Broadcast Address a nie brame
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.11.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
0.0.0.0 192.168.11.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
jeszcze raz przepraszam,ale ubaw ze mnie mieliście;-)
# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)
# The loopback interface
# automatically added when upgrading
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 192.168.11.xx
netmask 255.255.255.0
network 192.168.11.0
broadcast 192.168.11.255
gateway 192.168.11.1
wireless-mode Managed
wireless-channel 7
wireless-key off
wireless-essid Link_Poborka
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up
A nie masz czasem pod Windowsem włączonych jakiś programów typu firewall (nie daj Boże ten Windowsowski), albo czy nie masz aktywnej autoaktualizacji.
mam ZoneAlarm (free) i włączone aktualizaje automatyczne( sam wybieram kiedy i co instaluje win mi tylko sam pobiera) To ma znaczenie? w 98 też tak miałem a tam aktualizaji automatycznych nie było.
Ludzie po co wam Wi-Fi do takich transwerów. Wystarczą dwie karty sieciowe 1Gigabit:)
Czy oby czytałeś wątek?
darian, no to masz część odpowiedzi, skoro AU (AutoUpdate) pobiera instalki to zużywa pasmo transferu. Warto by jeszcze przeglądnąć ustawienia ZoneAlarm czy czasem nie przycina zbyt dużej liczby połączeń.