Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki sobie plik mpg. Chciałbym zrobić z tego VideoCD (gdyż DVD w mojej kochanej szkole nie obsługuje tego kodeka). No i w k3b pokazuje że nie umie konwertować i takie tam blablalbla. Jednak video się nagrywa i w moim DVD się odtwarza (plik mpg także się odtwarzał). Jednak dla pewności chciałbym go przekonwertować pod odpowiedni format i nagrać, tak aby w szkole się odtworzył.
http://free4web.pl/3/2,42644,63408,765596,0,Thread. … A085E5C301FBE
To znalazłem na szybko.
Osobiscie nie polecam tak podłego formatu jak vcd.
Lepiej machnąć od razu DVD video.
Pozdrawiam
No właśnie ja też to znalazłem, jednak plik wyjściowy był w fatlnej jakości więc zrezygnowałem. Mam nadzieje że zadziała... bo jak nie to 4 z polaka może nie wyjść:P
A co do DVD to chciałem zrobić QDVDAuthor ale nie wychodziło:( Zresztą teraz DVD nie nagram bo brat wybył z laptopem na kilka dni a u mnie tylko CD nagrywa...
Żeby zrobić dvd to trzeba było użyć devede bo do qdvdauthora trzeba mieć plik mpg w standarcie dvd(wczesniej trzeba przekodować.Jakbyś miał mozliwosc wypalić dvd to tu masz dosyć szybki programik ktory automatycznie to zrobi.
http://fbc680f6e7.pliki.forall.pl/debian/repo/binar … .1-2_i386.deb
Pozdrawiam
P.S A może to dvd w szkole czyta divixy wtedy bez problemu dało by sie przekodować mencoderem
Naprędce ułożyłem jeszcze takie polecenie do mencodera aby przekodować pod vcd ale może być niekompletne bo nie tykałem dzwięku a na płycie nie mam jak sprawdzic bo mie mam żadnej rw.Jakby co to daj znać to postaram sie jeszcze do dzwieku ułozyc.
mencoder twój film.mpg -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -of mpeg -mpegopts format=vcd:vbitrate=2000 -vf scale=352:288:0:0 -ofps 25 -oac copy -o przekodowany film mpg
Dalej musisz tym vcdimagerem i tym co nagrywa.