Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
CO powiećie na taki nowy dział by powstał
Czyli gotowańie pichceńie warzeńie przyprawy przepisy i.t.d
Wszelakiej formy przepisy na potrawy domowe wyroby wszelkiego typu
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-08-04 20:02:27)
Offline
Czemu nie ja tam lubię gotować.
Offline
Nie ma co ankiety robic , tylko dawać przepisy , koniecznie ze zdjeciami ;)
Offline
Ja jestem przeciwny, może powstać nowy temat, ale chyba taki dział na naszym forum nie pasuje, po co to komu?! :/ ale to tylko moje zdanie.
Offline
zasadniczo to forum poświęcone Linuksowi, osobny dział dla gotowania raczej dziwnie będzie wyglądał
pojedyńczy temat w Luźnych rozmówkach czemu nie, ale żeby zaraz cały dział?
Offline
A piszemy o dziale ? Nie no ja myślałem zeby temacik taki zarzucic :)
Cos się głodny robie ... blurp ... ;)
Offline
Ryszard w swoim pomyśle pisze o dziale, jeśli temacik w dziale Luźne rozmówki to chyba ankieta nie byłaby przeprowadzana:)
Offline
miast oddzielnego dzialu proponuje zeby ten watek przykleic i tyle:)
Offline
Jajka na twardo by adam05.
a) wlać wodę do garnka i podgrzać do wrzenia.
b) wrzucić jajka i gotować 10 min.
To wszystko co potrafię ugotować. Życzę smacznego.
P.S.Jak sobie przypomnę to wrzucę jeszcze przepis, jak zaparzyć herbatę.
Pozdrawiam
Offline
hehehe pokój o gotowaniu ... to nie forum kółka gospodyń wiejskich ;p zmień se temat obecnego topica i tyla
ps. Ryszard następny pantoflarz po Votim na forum ;p
Offline
A to przepis OpenSource :> :D ?
Offline
A to przepis OpenSource :> :D ?
open source'owe piwo: http://free-beer.dk/blog/recipe/ (dawniej zwane Vores Øl)
Offline
To może przepisy nich się zaczynają od źródła do ....
i kończą słowami make ;)
W sumie mamy juz przepis na kompilacje jajka by adam05 ^_^
Offline
Ja jestem za - czemu nie ? :)
Był wątek o winie i cieszył się baaardzo dużym powodzeniem, do dziś go wspominam.
Oczywiście nie cały dział i nie przyklejony wątek. Jak się będzie cieszył powodzeniem to się utrzyma, jak nie to zjedzie.
Comber z królika duszony w winie - hehe następnym razem :)
Offline
Wątek krawiecki już mamy :D
Offline
Wątek krawiecki już mamy :D
no, i jak na razie wszyscy się cieszą. Wprawdzie wysyłąłem do xanaxa ze 3 x na PW ale to się wytnie :)
Offline
No co jest zawmi mamy dział Humor więc czemu nie
chceta zapodac nowego działa Gotuj Z Dug
A tu kilka koleśi pisze to jest forum o linuchu
O kurde dzial humor to też no wybacz bo pojade po łacińie
A mam Dzień bardzo zły i kolejne dńi też bo nie pojade na Hel **** mać i tak dalej wracam do temata
sory inaczej grzeczńie nie potrafie napisać
Offline
Ryszard, nie zapominaj o argumencie iż jest dział dla Windowsa, Solarisa, BSD ;)
Offline
Jestem za utrzymaniem wątku.
Udowodnione jest że mężczyzna jest lepszym kucharzem (chociaż trzeba przyznać że kobiety w skali globalnej gotują w większej ilości).
Mam nadziaję że nasze damy sie nie obrażą :)
Jednak w najbardziej znakomitych , cenionych na całym świecie kuchnich rządzą mężczyźni (hotele , statki itp.)
Podobno natura wyposażyła nas w znacznie lepsze receptory smakowe :)
Oczywiście nie jest to jakaś reguła , bywa kuchnia ceniona w całym świecie "dowodzona" przez kobietę.
W domowej kuchni przyjęte jest jednak że przeważnie dominuje kobieta.
Mieszkałem 25 lat w bloku (tam nie mieściły sie dwie osoby :)
Każdy z nas napweno jest dobry w przyżądzaniu jakiejś potrawy.
Ja mogę pochwalić się tą przysłowiową "jajecznicą" która udaje mi się wybornie.
Najlepsza jest na maśle, ale tajemnica leży nie w składnikach lecz w czasie ścinania sie białka.
Nie za szybko i nie za wolno, a przy tym drewnianą łyżką odrywać od podłoża patelni ścięte części jajek ku górze aby następna nieścięta część opadała na dno (mniammm...).
Z ognia zdjąć gdy zaczyna sztywnieć i od razu sypać na miseczki
Gotowanie jajek przebiega u mnie natomiast w ten sposób:
Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki albo podgrzewam je w letniej wodzie do temperatury pokojowej.
Następnie wkładam je do wrządku (dlatego nie moga byś zimne bo popękają).
Gotuje na wolnym ogniu 6-7 minut.
Żółtko musi być tylko w połowie ścięte (jądro półpłynne).
Wiem że to nic rewelacyjnego ale może inni przkazą nam swoję tajemne sposoby abyśmy mogli nacieszyć swoje podniebienie i zaimponować w kuchni :)
edit
Sorry za win89se.
Wlazłem tu bo mówią ze coś "muli" :) a ja zamiast sprawdzać system to od razu na Forum :)
Offline
Ryszard, dlaczego nie pojedziesz na Hel ? - tam siedzi Tech, a po drodze jest rychu w Gdańsku. I ja się tam wybieram za jakiś czas. O rany koguta ale byśmy drzazgi z półwyspu zrobili :D
---------------------------------
Jajka na miękko - zimne z lodówki, zalać zimną wodą, gotować na średnim bulkaniu 3 minuty 10 sek od zawrzenia wody.
Offline
No co jest zawmi mamy dział Humor więc czemu nie
chceta zapodac nowego działa Gotuj Z Dug
Jaki dział "Humor" ?
Teraz dopiero załapałem :)
Poświęciłem dobre parę minut na poszukiwaniu "Działu Humor".
Przecież to wątek :)
A już myślałem ze czegoś niedoszukałem na Forum :)
Offline
dział = pokój
wątek = temat
wynika z tego że Ryszard sie pomylił i wystraszył wszystkich (mnie ;p) wizją wspomniany wyżej zmory kułka gospodyń ...
Offline
Przepis na obiad leniwego studenta:
- idz do najblizszego hipermarketu tudziez innego super-ekstra spozywczego
- podejdz do lodowki z mrozonkami i wybierz to, na co najbardziej maszz ochote (uwaga: trzeba ograniczyc sie do tego co jest w lodowce)
- wroc do domu, przeczytaj dokladnie instrukcje zamieszczone na opakowaniu i postepuje zgodnie ze wskazowkami
- w razie nadmiernego glodu mozna skrocic czas gotowania / pieczenia / smazenia, ale wtedy danie moze byc troche surowe
Polecam!
Offline