Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-05-05 11:13:40

owca - Członek DUG

owca
Członek DUG
Serwis

Baza danych - biblioteka

Mam zrobić do szkoły bazę danych dla biblioteki w accessie 2003. Potrzebuję do tego listy uczniów oraz listy książek w bibliotece. Wiecie może skąd takie coś można skołować bo tak średnio widzi mi się wpisywać kilkaset losowych książek i uczniów. Importowałem sobie uczniów z listy wildsteina (w postaci pliku tekstowego) ale było tego za dużo i nie chciało mi się usuwać tego co niepotrzebne (nazwiska bardzo często się powtarzały a ja muszę mieć je w miarę różne). U uczniów dobrze by było gdyby były jeszcze jakieś adresy popisane i daty urodzenia bo to beż musi być w bazie. Jeśli chodzi o książki to nazwa, autor i wydawnictwo powinno wystarczyć. Bazy mogą być w postaci pliku tekstowego, xml czy czegokolwiek co mogę w accessie impotrować do tabeli. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

#2  2007-05-05 11:20:12

zimzum - Członek DUG

zimzum
Członek DUG

Re: Baza danych - biblioteka

A moze cos takiego:

http://karo.umk.pl/Karo/

Wiele bibliotek ma katalog on-line, wiec na pewno cos znajdziesz.

#3  2007-05-05 12:09:29

owca - Członek DUG

owca
Członek DUG
Serwis

Re: Baza danych - biblioteka

Jak z tego importować dane do accessa?

Stopka forum