Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam małe pytanie - jakie te cholerstwo ma minimalne wymagania, ale takie by można było w nim coś zrobić i nie czekać w stresie na efekty tego cuda. Probowałem to odpalić na 200MMX z 64MB Ramu i karta graf ATI Mach64 2MB działało ale po 6 czy 7 minutach od odpalenia :D. Abiword tez odpada na tym sprzęcie. Wszystko było na fluxboxie palone. Proszę uświadomcie mnie jaki najsłabszy procesor i minimalna dawka ramu jest potrzebna by to ruszyło. Bo karta graficzna to podejrzewam że nie musi mieć jakichś wodotrysków i styknie zintegrowana. Pragnąłbym nadmienić że zamierzam kupić jakiegoś trupka na allegro takiego do 200zł i by to polucku chodziło na tym ;) Miałem nawet przebłyski by kupić jakiegoś Maca i zapodać mu debiana. Proszę o radę ew jakiegoś linka z allegro ;) Może nie mieć twardego dysku i napędu cd/dvd.
U mnie na lapku p2 366 mHz, 64 MB ram działa bez problemów. Oczywiście system operacyjny debian wersja oo 2.0.4. Wersje wyższe działają szybciej ( testuje 2.2 na stacjonarnym ), ale nie ma ich jeszcze w repo. W tym tygodniu ma się pojawić wersja 2.2 z ux.pl :)
EDIT
Proponuje ci jeszcze wyłączyć w opcjach OOo Jave zyskuje się trochę.
Wersje wyższe działają szybciej ( testuje 2.2 na stacjonarnym ), ale nie ma ich jeszcze w repo.
Kurcze, to skąd ja mam tego OOo 2.2? Jak instalowałem go apt-getem a nie ma go w repo?
Debianowiec mówiąc nie ma czegoś w repo, pewnie ma na myśli repozytorium(a) ze zwojej listy do swojej wersji.
Ale oo 2.2 z experimental wchodzi do etcha dosyś gładko. :)
Ja testowo odpalałem różne aplikacje na celku 300 Mhz i 96 ramu .Dziwna sprawa ale na Icewm , Firefox odpalał się szybciej niż na Fluxboxie . Może zmiana wm da te kilka % przyrostu wydajności .
Wersje wyższe działają szybciej ( testuje 2.2 na stacjonarnym ), ale nie ma ich jeszcze w repo.
Kurcze, to skąd ja mam tego OOo 2.2? Jak instalowałem go apt-getem a nie ma go w repo?
AK albo pobierz w ux.pl, lub przesiądź się na Gen2 ;).
zielony_83 napisał(-a):
AgayKhan napisał(-a):
AK albo pobierz w ux.pl, lub przesiądź się na Gen2 ;).Można jaśniej, bo nie kumam po co mam to robić. Na ux.pl jest 2.1 , ja mam 2.2, w jakim celu miałbym downdradować?
Kod:
apt-cache policy openoffice.org-writer openoffice.org-writer: Zainstalowana: 2.2.0-1 Kandydująca: 2.2.0-1 Tabela wersji: *** 2.2.0-1 0 1 ftp://ftp.cz.debian.org experimental/main Packages 100 /var/lib/dpkg/status 2.0.4.dfsg.2-7 0 500 http://ftp.pl.debian.org unstable/main Packages 500 ftp://ftp.cz.debian.org unstable/main PackagesI jak widać na załączonym obrazku, OOo jest w repo, ale w experimental. Niestety ostatnio jakoś coraz więcej rzeczy, które są przez programistów uważane za stabilne trafia do experimental nie do unstable.
born to be root
linux register user #362473Offline
Nie zrozumiałeś intencji mojej.
[jaśniej]
Pytałeś skąd wziąć nowego OOo. Więc odpowiedziałem, nie mając pojęcia że znajduje się w repo experimentala :-).
Co do ux to z tego co rozmawiałem ze znajomym to mają go wydać w tym tygodniu ( bynajmniej tak twierdził ).
[/jaśniej]
Niestety ostatnio jakoś coraz więcej rzeczy, które są przez programistów uważane za stabilne trafia do experimental nie do unstable.
To z tego powodu, że etch został zamorożny i developerzy nie chcą stworzyć za dużej różnicy między testing a unstable. Więc kiedy etch zostanie stable, możemy spodziewać się sporego upgradu.
etch został zamorożny i developerzy nie chcą stworzyć za dużej różnicy między testing a unstable. Więc kiedy etch zostanie stable, możemy spodziewać się sporego upgradu.
no to czekamy, czekamy, czekamy .....
na ux.pl podają, że minimum to 128MB RAM...
Czyli mam nadzieję jak sprawie sobie za 200 zeta takie PIII 1000Mhz z 256mb ramu i jakaś zintegrowana grafiką to będzie po lucku :F na tym się pracować?