Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Raz na jakiś czas zmieniam sobie dystrybucje L. żeby wiedzieć czym różni się jedna od drugiej. Aktualnie mam Debian'a i zastanawiam się nad wypróbowaniem openSUSE. Mójm katalog /home jest na oddzielnej partycji - jest montowany.
Moje pytanie:
Czy możliwe jest zainstalowanie openSUSE na w miejsce Debian'a z zachowaniem /home tak, żeby było to jak najmniej bolesne?
Moje pytanie:
Czy możliwe jest zainstalowanie openSUSE na w miejsce Debian'a z zachowaniem /home tak, żeby było to jak najmniej bolesne?
Tak, w tym celu właśnie tworzy się osobne partycje z danymi, a osobne z systemem.
Jakich kłopotów można się spodziewać? Czy ustawienia programów pozostaną? Co z grafiką i dźwiękiem?
Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane?
Jakich kłopotów można się spodziewać? Czy ustawienia programów pozostaną? Co z grafiką i dźwiękiem?
Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane?
Ustawienia systemowe należy ustawić od początku, ustawienia programów użytkownika zostaną.
w przypadku _duzych_ roznic w wersjach programow moga byc problemy z _niektorymi_ aplikacjami (nie beda chcialy kozystac z starszych/nowszych plikow, ale jest to sporadyczne ...