Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-12-26 03:23:58

adam05 - Adamin

adam05
Adamin
Serwis

SE 900

Witam

Jestem posiadaczem telefoniku nokia n-gage classic.
Mam go już od roku i mi się trochę znudził.

Zainteresował mnie sony ericsson P900. Ale nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na moje pytania.
1> tel. ma wyjście USB. Czy linux i win wykrywa pamięć zewnętrzną tego urządzenia i montuje jako zewnętrzny dysk (tak jak pendrive)?
2> Jaka jest jakość odtwarzanych mp3?
3> Czy warto?

To pytanie oczywiście kieruje do osób które mają, lub miały ten telefon.

Pozdrawiam

Wszedzie dobrze, ale w 127.0.0.1 najlepiej...

#2  2006-12-26 13:36:50

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

Re: SE 900

adam :) - mnie jak sama nazwa wskazuje telefon służy do telefonowania, a nie do mp3. No ewentualnie jako modem, wtedy gdy jestem na borowikach hehehe
Więc może być każdy badziewiak

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#3  2006-12-26 15:02:35

adam05 - Adamin

adam05
Adamin
Serwis

Bodzio :-)

Każdy jest inny.
Mnie interesuje telefon(smartphone), który ma wbudowany mp3,odtwarza divixy z napisami i w dodatku służy jako pendrive.

Ja jestem takiego zdania (w tym przypadku),że lepiej mieć wszystko w jednym opakowaniu w jednej kieszeni.

Może to się rzeczywiście wydaje głupie :) , ale co piątek musze jechać do Gdańska (3 godziny), więc wtedy fajnie sobie posłuchać mp3.
Ma najtańszy internet ze wszystkich innych telefonów, to też się może wydać głupie, ale taki telefon umożliwia wgranie putty, więc wtedy połącze się ze swoim serwerem i linksem przeglądam strony, muttem wysyłam maile,sprawdzam logi itd.
ten telefon ma praktycznie nieograniczone możliwości.

Ktoś może powiedzieć:
Do mp3 kup sobie odtwarzacz mp3
Do filmów kup sobie laptopa czy tam przenośny odtwarzacz.
Do internetu kompa i blueconnect.
Do robienia zdjęć aparat fotograficzny ( to mam akurat w d....) :)
Chcesz pendriva? To sobie kup.
A do dzwonienia służy telefon, który też trzeba mieć :)

Gdybym miał to wszystko osobno kupić, to bym wydał o 1000% więcej kasy niż za sam telefon i jeszcze plecaczek, żeby gdzieś to wcisnąć :)

Nie lepiej mieć wszystko w jednym opakowaniu w jednej kieszeni??

Pozdrawiam

P.S. Co prawda też jestem zdania, że coś od wszystkiego jest do niczego :P Stąd moje pytania czy warto ten fon kupić?

Cena w komisie to około 400 zł.

#4  2006-12-26 22:39:36

coby6 - Członek DUG

coby6
Członek DUG

Nie jestem pewiem czy twój SE p900 po podłączeniu do kompa działa jako pendrive . Miałem podobny telefon  bo motke a925 ( symbian uiq ) i nie dało się go zmusić po kabelku  by śmigał jako pendrive  . Niestety ale platforma uiq już nie jest tak bardzo rozwijana pod kątem programowym . Polecam zabawe na platformie PocketPc , jest tam jedyny windows jaki wyszedł m$ dobrze i naprawde fajne oprogramowanie firm trzecich np. aplikacja udostępniająca karte jako pendrive  .

<............>

#5  2006-12-28 23:10:41

adam05 - Adamin

adam05
Adamin
Serwis

No i stało się :)
Kupiłem nie p900 a p910i :) Telefonik powala na kolana. Ale niestety faktycznie nie działa jako pendrive. Jest do niego dołączona jakaś pieprzona podstawka, którą zresztą Debian świetnie wykrywa. Ale za chiny ludowe nie można się dostać do pamięci, ani wewnętrznej jak i zewętrznej.

Stąd moje kolejne pytanie, czy jest jakiś odpowiednik programu PCSUITE pod linuksa?
Probowalem zainstalowac ten program, przy użyciu wine, crossover i nawet w akcie rozpaczy jeszcze pod Cedega, ale niestety lipa >:-(

Acha...Jeszcze tylko ino takie pytanie...Gdybym kupil czytnik kart pod USB to chyba nie będzie problemu, czy się może mylę?

Pozdrawiam

#6  2006-12-28 23:22:59

BialyS - Członek DUG

BialyS
Członek DUG
Serwis

Acha...Jeszcze tylko ino takie pytanie...Gdybym kupil czytnik kart pod USB to chyba nie będzie problemu, czy się może mylę?

Powinno działać bezproblemowo.

http://annabielawska.pl Biuro Rachunkowe | http://ranking.cebr.pl Największy w sieci ranking biur rachunkowych

Stopka forum