Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5482
Powiedziałbym raczej "mają nas" bo tak czy siak zapłacimy, zamiast abonamentu za telefon stałą opłatę za utrzymanie łącza+abonament za dostęp szerokopasmowy :)
żeby tak im jeszcze limity kazali znieść ;)
http://www.megapliki.pl/news-1833-chello-juz-bez-limitu.html
Ale to może kogoś kto ma firmę i ma duże rachunki telefoniczne zainteresować :
http://www.tele24.pl/main/rbo/
pies ich srał, na szczęście mam jeszcze kablówkę do wyboru
Nie opodal mojej miejscowośći jest 5 kablówek w jednym mieśćie i mają neta
a ci z Upc z kablówki w mojej miejscowośći mają to w dupie około dwuch lat czekać prosze.Ale arogancja z ich strony
Nie opodal mojej miejscowośći jest 5 kablówek w jednym mieśćie i mają neta
a ci z Upc z kablówki w mojej miejscowośći mają to w dupie około dwuch lat czekać prosze.Ale arogancja z ich strony
Swego czasu u mnie w mieścinie były dwie kablówki(nadal są). Niestety kumpel miał PH gdyż kablówka która oplatała jego część miasteczka miała w dupie jego blok, gdyż nie widziała potrzeby dociągania w jego rejony kabelka(mało zainteresowanych).
Gośc przez ~2 miesiące dzwonił do tejże kablówki kilka razy dziennie podając się za swoich sąsiadów(mamusie tez na ten proceder namówił)... W końcu stał się posiadaczem kochanego modemu. :)
A co do TPSA myśle podobnie jak rychu... musieliby konkretnie zejść z cen abym chciał skorzystać z ich usług... pozatym te limity mi bynajmniej nie odpowiadaja.
Heh, TePSy(a) zawsze będzie miła monopol. Jak widać przez ostatnie 2 miesiące nawet promocja Dialogu na DSL`a nie zrobiła na nich najmniejszego wrażenia,
kurde ciekawi mnie na jakim poziomie stoją usługi Neti/Dialogu w porównaniu do TP
niestety w gorlicach pewnie dlugo jeszcze nie bedzie można tego sprawdzić
ps. im kompletnie nie zależy na pojedynczym kliencie kolega czeka 6 miesiąc na uruchomienie neostrady. Niby miało byc ok centrale zrobili dostał modem i czeka ... brak synchronizacji
kurde ciekawi mnie na jakim poziomie stoją usługi Neti/Dialogu w porównaniu do TP
Dialog rules. Stałe IP, brak limitów, zero problemów z instalacją.
Dialog rules. Stałe IP, brak limitów, zero problemów z instalacją.
i 2MB za 77 zł brutto /mies :)
Czekam do lutego i zapodam se Netie,mam juz dość(nesostraty Fuck)
A coż ta neostrada takiego złego Ci zrobiła? Mnie też się kończy teraz umowa z neo, chciałem zmienić na netie, ale niestety nie mają warunków technicznych, a tepsa mi zaproponowała, łącze 1M za 76 butto na rok umowa na 1 rok(teraz mam 256k za 72 brutto), albo 512k za 33 brutto za pierwszy rok i 66 brutto za drugi rok. Umowa na 2 lata. Wcale ich nie bronie ale z braku laku... Ogólnie z konfiguracją neo problemów nie miałem, raz ją dwa lata temu skonfigurowałem i działa.
A coż ta neostrada takiego złego Ci zrobiła? Mnie też się kończy teraz umowa z neo, chciałem zmienić na netie, ale niestety nie mają warunków technicznych, a tepsa mi zaproponowała, łącze 1M za 76 butto na rok umowa na 1 rok(teraz mam 256k za 72 brutto), albo 512k za 33 brutto za pierwszy rok i 66 brutto za drugi rok. Umowa na 2 lata. Wcale ich nie bronie ale z braku laku... Ogólnie z konfiguracją neo problemów nie miałem, raz ją dwa lata temu skonfigurowałem i działa.
Hmmm... 1.codzienne zrywanie połączenia, 2.nabijanie ludzi w butelke poprzez dziwne promocje takie jak Megatransfer w atrakcyjnej cenie ze strasznie śmiesznym limitem 3.bardzo kiepska pomoc techniczna, a właściwie jej brak 4.TPSA
Mnie bynajmniej to drażni :)
Hmmm... 1.codzienne zrywanie połączenia, 2.nabijanie ludzi w butelke poprzez dziwne promocje takie jak Megatransfer w atrakcyjnej cenie ze strasznie śmiesznym limitem 3.bardzo kiepska pomoc techniczna, a właściwie jej brak 4.TPSA
Mnie bynajmniej to drażni :)
ad1 podpisując umowę wiedziałeś że masz ip dynamiczne i wygasanie dzirżawy średnio raz na 24h,
ad2 ja przez ostatnie dwa lata, limitu najpierw 5G a potem 7G nie wykorzystałem nawet w 50%, ale tu zależy od potrzeb co kto potrzebuje, też podpisując umowę o tym wiedziałeś.
ad3 nie potrzebowałem nigdy od nich pomocy technicznej więc się nie wypowiem.
ad4 wcale nie mam zamiaru ich bronić, ale czysto obiektywnie nie mam im specjanlnie nic do zarzucenia (wiadomo żę jeżeli chodzi o ceny to każdy chce płacić jak najmniej, a najlepiej to mieć wszystko za darmoche:))
Także ogólnie drażni mnie tylko to że raz na 30 włączeń kompa neo się nie zestawi i trzeba go "rebootnąć".
heh skoro juz się przezucamy na argumenty to niech bedzie:
ADad1 :) gdy podpisywałem umowe było to jeszcze za czasów gdy była w niej wzmianka iż bede mieć dynamiczne ip... nic na temat rozłanczania modemu co 24h nie wiedziałem. Dopiero później tpsa postanowiła mi jako jednemu z wielu użytkowników zrobić ten dowcip :). Powiem więcej... pamietam czasy kiedy rozłanczanie miało miejsce cześciej niż 1raz na dobe.
ADad2 ja swego czasu wykorzystałem 10GB z 7 możliwych... nie narzekałem :)
ADad3 Swego czasu pracowałem w kawiarence internetowej więc wyrobione zdanie na ten temat mam... raczej nie najlepsze. Nie ma nic lepszego jak uspokajać klientele że zaraz wszystko bedzie wporzadku... no może poza oddawaniem ludziom kasy :P.
ADad4 Być moze nie jesteś wymagajacym klientem i tobie oferta tpsa odpowiada, są również takie osoby które twierdzą iż połączenie typu 0202122 jest najbardziej korzystnym z mozliwych. Nie wymagaj aby inni mysleli podobnie do ciebie, różne osoby, różne potrzeby.
EDIT: Kafeja nie była na neo lecz na SDI a w tym wypadku nie było mowy o rozłanczaniu połaczenia w ramach umowy.
Moje dwa grosze. W Gorlicach nie ma Netii, nie ma Dialogu, są tylko dostawcy internetu którzy wykupili łącza od TEPSY. Ale mają tak restrykcyjne ograniczenia, że zostałem przy nestradzie. A mam ją skonfigurowaną na Ueagle-atm, więc jak rozłączą to interfejs się zaraz automatycznie podnosi.
Cyrograf kończy mi się w marcu, do tego czasu rozdzielą od abonamentu to się zobaczy
http://www.netia.pl/ jestem piratem jedyny mankament tego bo mją stały ip i to troche mnie boli
http://www.netia.pl/ jestem piratem jedyny mankament tego bo mją stały ip i to troche mnie boli
Dlaczego boli Cię stały IP?
.... Nie wymagaj aby inni mysleli podobnie do ciebie, różne osoby, różne potrzeby...
Na początku mojego ostatniego posta zapomniałem dodać: "moim zdaniem".
IMHO Polacy to ludzie którzy lubią sobie ponarzekać np na windowsa albo neostardę ;)