Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witojćiez HEjjj
Mam taki mały problem tylko prosze tu teraz śię nie śmiać.Więc chodzi tu oto szukam jakiejś dobrej dystrybucji Linuxa dla poczatkujących,dla mojej żony synka.Problem tkwi wtym,że opadają tu- mandraki auroxy,suse i niestety Debian i Gentoo równierz.Naprawde sam nie wiem co tym marudom wybrać.
Dajćie chlopaki znać,bo już mnie to przerasta (aaaaaaaa)
P·S wnerwiony jak cholera Ryszard
mandraki auroxy,suse i niestety Debian i Gentoo równierz
a dlaczego odpadają? a http://jakilinux.org/jaki-linux/quiz/ co mówi?
W jakim stopniu będą używać tego systemu? będą coś instalować, konfigurować etc? czy wszystko Ty? [:
Przecież w mandrake'u wszystko jest automagiczne ^^
pzdr.
http://ubuntu.task.gda.pl/ubuntu-releases/kubuntu/6.06/ wybralismy to
Troszeczke na Debianie bazujące nie będe przynajmiej się wnerwiał A ten teścik to fajna sprawa Podziękowania serdeczne
ja bym Kubuntu polecił :D
automatyzacja Ubuntu + srodowisko KDE + oparte na debianie?
coż więcej potrzeba (początkującym) ?:>
freespire ale nie ma na amd64 mam w domu ale pod 32 i faktycznie fajnie chodzi narazie zostane przy tym kubuntu 6.10
freespire ale nie ma na amd64 mam w domu ale pod 32 i faktycznie fajnie chodzi narazie zostane przy tym kubuntu 6.10
to zależy Ci na prostej obsłudze, czy pitoleniu się z chrootami itp? bo nie czaję szczerze mówiąc
Czadman napisał
to zależy Ci na prostej obsłudze, czy pitoleniu się z chrootami itp? bo nie czaję szczerze mówiąc
Ryszard odpowiada
Bez pitolenia
Freespire jest zajebisty cała instalka 8 minut mam tylko na architekture 32
Tylko trzyma mnie karta graficzna by złorzyc drugiego kompa i386
chwilowo brak gelt no szmalu.Szkoda,ze nie ma go pod proce 64,jak miałem starego kompa to tym systemikiem bawiłem sie moim zdaniem to perełka malutka nie taka krowa jak inne systemy to tyle na ten temat
A ja słysząc pochwały Freespire zassałem i sobie odpaliłem jako live.
He. Pierwszy Linux który mi się zawiesił.
A to heca.
Weź elive'a revolution. Same pozytywy nawet od laików słyszałem.
P.S. obrazów szukaj na www.filemirrors.com
Elive mam juz testowałem ale zona lubi kde i mnie juz głowa boli zostaniemy przy kubuntu
Ja jeszcze 3 grosze dorzucę. Nie tak dawno instalowałem znajomemu Fedorę Core 5. Normalnie zaskoczyło mnie przywitanie po instalacji. Wyskoczył kreator i drań wszystko skonfigurował sobie. Iście MS'owskie podejście. Patrząc na to myślę, że ta dystrybucja też nie byłaby zła.
A ja tam jestem za Debianem - nie ma co skakać z kwiatka na oset. Przecież w ebianeie wszystko można pięknie pokonfigurować a jak coś chcesz zautomatyzować to wystarczy kawałek prostego skrypta napisać. U mnie i zona i 4-letnia córka nic złego nie mówią o Debianie :)
A ja tam jestem za Debianem - nie ma co skakać z kwiatka na oset. Przecież w ebianeie wszystko można pięknie pokonfigurować a jak coś chcesz zautomatyzować to wystarczy kawałek prostego skrypta napisać. U mnie i zona i 4-letnia córka nic złego nie mówią o Debianie :)
guzzi zgadza się, ale! No właśnie ale, Ryszard zaznaczył, które dystrybucje odpadają i niestety wymienił w nich Debiana...
A powiem Simply Mepis .
..bo bardziej stabilne niz Kubuntu