Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Niestety Einstain się nie mylił :(
Ludzka głupota nie zna granic.
M$ właśnie podcina gałąź na której siedzi, przecież rzadna firma im tego badziewa nie kupi.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35108
Firma - jak firma, kupi. Później BSA będzie miało radochę ...
VISTA = Viruses Infections Spyware Trojans Addware
jest późno...ledwo widzę... czy na tej stronce pisze, że nie będzie można robić zrzutów ekranu w Viście? Czy jednak pora iść spać ? :D
ROTFL ... myślałem, że nic głupszego od tego nie wymyślą ... no cóż...ludzką rzeczą jest mylić się [:
pzdr.
nie kupi też tego żadna szkoła ...
zaraz sie okaże że żeby móc korzystawć z windowsa trzeba będzie pracować w odosobnionym pomieszczeniu żeby inni nie widzieli
Co do szkół niestety mylisz się podpisują one cyrografy z MS że zobowiązują sie do korzystania z systemów microsoftu (chodzi też o pakiety biurowe)w zamian za zasponsorowane kilku nowych komputerów. A to który z systemów MS dana szkoła kupi zależy tylko od "najkorzystniejszej" w danej chwili promocji oferowanej przez MS.
Można to ująć jednym słowem... oszuści.
to, że M$ nie chce się podzielić kodem...jeszcze jakoś można przeżyć...ale żeby nawet zrzutami ekranu.. :/
Ciekawe czego się obawiają...
Po prostu brak słów...
pzdr.
to, że M$ nie chce się podzielić kodem...jeszcze jakoś można przeżyć...ale żeby nawet zrzutami ekranu.. :/
Ciekawe czego się obawiają...
obawiają sie zrzutów z komunikatami error :P które licznie zasilają nasze forum w temacie Humor
jest taki, chetnie sie posmiejemy
Uprzejmie donoszę, że na forum mamy wróżkę.
Tak przeglądam sobie temat "Zrzutki" a tam:
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=427&pos … amp;start=330
a w linku:
to moze troche innych zrzutek ;p http://www.kde-look.org/content/show.php?content=29 … 9a9637f2b0ad1
powinni tego zabronić
Azhag, antycypowałeś... :P :P :P
Niniejszym zwracam się z prośbą o horoskop dla koziorożca na najbliższe 5 lat. ;)
hehe, wydaje mi się daniel jest najbliżej genezy owej bzdury - M$ nie wpuścił tego zapisu po to by pani Krysia z księgowości nie mogła się pochwalić pani Zosi z sekretariatu jaki to ma nowy "komputerek", tylko by nikt nie stworzył czegoś co jak windows wyglądając, windowsem nie jest (popieram! ;]). A że wyszło jak zwykle...
Azhag, antycypowałeś... :P :P :P
Niniejszym zwracam się z prośbą o horoskop dla koziorożca na najbliższe 5 lat. ;)
wiesz.. dałoby się zrobić, ale ze tę wielką literę nie dam. Zdradzę tylko, żebyś uważał na niskiego blondyna w okularach
Co do szkół niestety mylisz się podpisują one cyrografy z MS że zobowiązują sie do korzystania z systemów
Troche gorzej jest ze takie szkoly ktore podpisuja umowe z Microsoftem - maja zakaz instalowania systemu linux (chyba ze MsLinux) - tak przynajmniej ma niejedna szkola w Gdyni.
Bober nie tylko ta... taką polityke od jakiegoś czasu przyjął MS... tylko czy takie coś jest zgodne z naszym prawem? O ile dobrze mi się zdaje to szkoły średnie mają jakąś część programu nauczania właśnie o linuksie.
Prawo jak prawo - ale w takim ujrzeniu sprawy, mozna przyjac ze firma Microsoft jest wspolwłascicielem komputerow znajdujacych sie w szkole, Microsoft zyczy sobie by na tych komputerach bylo tylko i wylacznie oprogramowania firmy Microsoft - teoretycznie jako wspolwlasciciel ma do tego prawo....
terefere - kończyłem liceum już "nowym systemem" - i jakoś o linuksie nic nie zauważyłem.
w liceum program (ogólnie, nie podam dokładnej rozpiski z ministerstwa) to:
-technologia informacji (czy jakoś tak - w każdym bądź razie paint/excel/word - bueeee...., a do tego trochę teorii, coś o sieciach)
-wprowadzenie do programowania (w przeważającej większości szkół - turbo pascal)
-bazy danych - czyli acces.
Oczywiście, są nauczyciele, którzy rozwijają temat wedle własnego uznania - i taich życzyłbym każdemu licealiście.
Nie wiem jak sprawa wygląda w technikach.