Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No i wlasnie. Byl tutaj na Dug'u taki temat jak zmienic zeby forum rozpoznawalo przegladarke i system prawidlowo. Szukam i szukam i nie moge znalesc. Moze mi ktos powiedziej jak zmienic ustawienia przegladarki zeby forum dobrze rozpoznawalo system z jakiego korzystam (Debian) ?
Na forum SuSE rozpoznaje dystrybucje, ale pod warunkiem, że nie jest post z Opery, bo wtedy tylko pingwinek. Pewnie trzeba rozpisać kod.
w Operze też się da :)
ostatnio to wyczytałem - zamykamy Operę, otwieramy używany przez nas plik językowy, znajdujemy wpisKod:
Language=pl(względnie inny język) i zamieniamy na
Kod:
Language=Debian; plWłączamy Operę i cieszymy się jak dziecko ponieważ nasza Opera przedstawia się
Kod:
Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; Debian; pl)a pod postami mamy od teraz piękną spiralkę. :)
a jak to zrobic pod firefox'a ?
Szukaj w tym temacie http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=4298&po … c&start=0
Moja poprzednia wersja Firefoxa dziwnie sie zachowywala wiec zmienilem przegladarke na mozille i forum typu phpBB rozpoznaje mi pieknie wszystko.
zróbcie cokolwiek, byle user agent używał słowa Debian
Mojej ulubionej i bardzo populernej przegladarki te? do konca poprawnie nie rozpoznaje, a system tym razem to Debian ;-)
Mojej ulubionej i bardzo populernej przegladarki te? do konca poprawnie nie rozpoznaje, a system tym razem to Debian ;-)
twoja ulubiona i bardzo popularna przeglądarka przedstawia się
Lynx/2.8.5rel.1 libwww-FM/2.14 SSL-MM/1.4.1 GNUTLS/1.0.16
widzisz gdzies tam słowo "Debian"? :)
lynksa z pewnych względów nie używam, więc nie wiem czy można ustawić jak ma się przedstawiać, ale w w3m da się ustawić user agenta. po użyciu w nim słowa Debian system jest znakomicie rozpoznawany :]
W lynksie trzeba wcisnąć [o], aby wejść do opcji. Tam odnaleźć "User-Agent header (!)" i dodać słowo "Debian", ewentualnie całkiem zmienić wpis.