Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No właśnie. Zastanawia mnie jaki aparacik wybrać gdyż w przyszłym tygodniuu ojciec chce koniecznie kupić aparat, napalony jest na jakiegoś nikona bądz też canona, tylko sam zna się na aparatach tak samo jak ja.
Co byście polecali w tych granicach cenowych.
Osobiście z tych marek wybrałbym któryś z pobniższych modeli:
Canon PowerShot A620
Canon PowerShot A610
Nikon Coolpix S5
Co sądzicie o tych aparatach, czy nie ma z nimi problemów, jaki wziąść?... no i najważniejsze dla mnie to żeby dało się to bez problemów podłączyć do komputera(nie mówie o konsolach z windows :)).
Było edytniete... pomyliłem modele :}
wszystko zależy do czego chcesz aparatu używać, bo rozwiązań idealnych po prostu nie ma. Polecam lekturę forum http://www.cyberfoto.pl/ - znajdziesz tam właściwie wszystko czego potrzebujesz.
Ze swojej strony mogę polecić Fuji s5600, bo takiego posiadam. Jest to jednak ultra zoom z nie chowającym się obiektywem co, biorąc pod uwagę wymienione przez Ciebie modele, może być problemem jeśli chodzi o rozmiary. Aparat ma zapis do Raw, działa pod linem jako pendrive (z digikamem idealnie), 5MP, 10x zoom, użyteczne ISO 800 (max 1600), karty xD, łatwa instalacja filtrów (55mm), dobry manual...itd. Minusy to brak optycznej stabilizacji obrazu (zamiast tego wysokie użyteczne ISO), brak gorącej stopki pod dodatkową lampę i zawodzący niekiedy tryb auto (ja z niego rzadko korzystam).
Canon a610/620 to też ponoć bardzo dobry aparat ale nie miałem z nim bliższgo kontaktu więc się nie wypowiem. Polecam lekturę podanego forum, bo tematy "jaka cyfrówka do 1000zł" przewijają się tam mniej więcej raz dziennie ;)
Forum które podałeś wertuje juz od samego rana, tyle że powoli robi mi się wodogłowie Fugi nawet mi się spodobało ale odpada ze względu na rozmiary chodzi raczej o mały poreczny aparacik tak aby mogła z niego korzystać cała rodzinka. Aparacik bedzie uzytkowany na jakis tam drobnych okolicznościach(chyba oczywiste), jak i również nieraz chciałbym go zabrać na jakąs małą wycieczkę.
Życzenia co do aparatu to:
matryca 5-6MP
zoom optyczny 4-5krotny
cyfrowego nie biore pod uwagę
ew. myśle jeszcze aby dołożyc się do tego aparatu jakieś 200 jeśli można by było kupić coś do czego opłaca się dołozyć biorac pod uwage jego docelowe zastosowanie.
Posiłkowałem się tą stroną lecz dalej nie mówi mi to nic na temat jakości tych aparatów... Jak narazie decydowałbym sie na a620 lub a610.... zobaczymy co dalej.