Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Było takich dwóch co chcieli ukraść księżyc. Ale sobie pomyśleli:
Pod........my I Słońce
pzdr
Potwory i Spółka
:)
Mentalnie i programowo potwory, a wspólnicy tacy sami.[/b]
A mnie wali PiS, SLD, LPR czy inne - to wszystko jedno ścierwo jest, jedna banda nazistowsicvh, totalitarnych, komunistycznych (jak zwał tak zwał) darmozjadów. I kolor partyjnego proporca nie ma znaczenia. Niech się zajmą uczciwą robotą a ode mnie się raz na zawsze odp... Jeśli komuś jest potrzebne państwo, rząd, jego "opieka", podatki, lubi być notorycznie rżnięty w d..., to niech sobie ma te przyjemności, ale DOBROWOLNIE - od mojej osoby wara!!! To jest mój, w delikatnych słowach ujęty pogląd. ;)
Amen.
Chrzanisz. Na każdym kroku pobierają haracz w postaci podatków, zusów, srusów, zatem uważam, że korzystam z tych "usług", o których wspomniałeś, ze spokojnym sumieniem odzyskując tylko cząstkę z tego, co mi ukradli.
Dlaczego? Bo nie ma żadnej innej rozsądnej alternatywy, bo za każdym kroku, gdy ktoś usiłuje zrobić coś niezależnego wpierdzieli się jakiś rządowy ku... i usiłuje to, zalegalizować, sformalizować, zbiurokratyzować, itd. itp. a celem jest kolejny haracz.
Edit:
1. Strażacy są notorycznie nachlani. ;)
2. Za badania lekarskie, idąc do szpitala, musiałem płacić z własnej kieszeni, bo nie mogłem sobie pozwolić na oczekiwanie ponad 3 miesiące. A jestem ubezpieczony.
3. Żeby wejść do szpitala, musiałem dać w łapę.
4. Jeśli uważasz, żę policja Cię ochroni daj tylko cynk, a pokażę Ci kilka miejsc, po których zmienisz zdanie. Po fakcie będziesz mógł sobie zadzwonić.
5. Spróbuj wyrazić głośno swoje zdanie pod parlamentem - zobaczysz na czym polega praca policji. Noc na komisariacie pomoże Ci zrozumieć o czym piszę.
itd., itp.
No to zagłosuj na partie które nie obiecują "solidarnego" państwa.
6 milionów pracujących utrzymuje 30 milionów.
Pomijając dzieci i osoby na emeryturze, reszta idzie na solidność.
Jak mawiał przeklęty piekłoszczyk Karol Marx - "aby doprowadzić kraj do socjalizmu, wystarczy wprowadzić w nim demokrację".
I niestety mamy demokracje, czyli rządy złodziei wybieranych przez idiotów. Socjalizm równiez ma się w najlepsze, lecz trudno sie dziwić skoro 98% ludu pragnie byc traktowana jak bydło - karmione, utrzymywane w zdrowiu, czystości, przede wszystkim bezpieczne - w zamian jest jedynie porządnie dojone. Dodatkowo aby lud miał poczucie, że jest mu dobrze w mawia mu się przy pomocy mediów, że jest mu dobrze, że mamy wolny rynek, wolność, poszanowanie własności, etc.
A jak jest? Gospodarka jest tłamszona pod sterta podatów i biurokratów. Założenie firmy jest zwiazane ze zdobyciem kilkudziesięciu (bodaj 27) róznej maści zezwoleń. A własność? Postawienie głupiego płota na własnej ziemi (choćby z dziada przadziada) wymaga ok. 7 zezwoleń - inaczej będą cie ścigac za samowolke budowlaną. Normalny człowiek stwierdza odrazu, że to absurd - ale lud jest szczęsliwy, gdyz wmówiono mu, że to dla jego dobra. Zresztą podobnie jest w europie, czy za oceanem. Tak! Demokracja na zachodzie spowodowała rozpanoszenie się tam etatystycznego socjalizmu (największy w WE). Ostatnie bastiony kapitalizmu istnieja jeszcze - własnie gdzie? tam gdzie nikt by sie go nie spodziewał! - w Chinach, Tajwanie (gdzie przymus ubezpieczeń społecznych ograniczony tylko do KC parti) oraz niektórych państw afrykańskich i dalekoazjatyckich.
"Ło matko" a miało trafić w wątek humoru. Guzik mi się po piwku pomylał.
Holera! na zapalny grunt trafiło.
Idą se trzy buraki: cukrowy, ćwikłowy i lepper
pzdr