Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Otóż tak mecze się juz drugi dzień nad instalacją etcha, mianowicie chodzi o instalację gruba , który to za żadne skarby nie chce sie zainstalować ani na partycji ani w sektorze mbr.
Instalację próbowałem przeprowadzić za pomocą Netinstall etch beta 3 jak i za pomoca starszego krążka.
Po uruchomieniu trybu rescue nie mogę edytować źadnego pliku żadnym edytorem.
Dysk wykluczam gdyz jest z pod igły... odebrałem z gwarancji.
Prosze o pomoc gdyż jestem w tym momęcie totalnie odmużdzony i nie wiem gdzie może leżec problem.
PS. Obecnie piszę z ubuntu live 5.04 :|
proponuje sciagnac caly system na cd lub dvd albo pobrac plytki z glownego mirrora debiana, mozna tez sprobowac z instalacja gruba za pomoca jakiejs innej plyty instalacyjnej, przywracanie gruba jest opisane w faq, pewnie jakies plytki feralne masz, nie mam pojecia o co chodzi moze ktos inny ma jakiegos pomysla
jaki system plików?
ext3 płytka z etchem beta 3 wypalona została wczoraj tak więc nie jest wada nośnika...
Próba zainstalowania sida kończy się tak samo.
Moge się pocieszyc gdyż z problemem nie pozostałem sam :|
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=387500
Czy ktoś z was może mi powiedzieć czy problem ten wystepuje w sarge... tzn. jeśli zrobiłbym upgrade do testing czy nie strace bootmenadzera?
No i jeszcze jedna sprawa gdzie można znaleść najnowsze informacje na temat poprawek?
Czy ktoś z was może mi powiedzieć czy problem ten wystepuje w sarge... tzn. jeśli zrobiłbym upgrade do testing czy nie strace bootmenadzera?
nie