Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na swojej stronie posiadam opisy wielu linuxow mozecie powiedziec gdzie znajde jakies informacje na temat waszego Debiana chce zrobic opis wady zalety dystrybucja oprogramowanie krótko mowiąc wszystko o ubuntu na przykładzie innychg systemów z tej strony www.systemy.cba.pl/linux.php
Na swojej stronie posiadam opisy wielu linuxow mozecie powiedziec gdzie znajde jakies informacje na temat waszego Debiana chce zrobic opis wady zalety dystrybucja oprogramowanie krótko mowiąc wszystko o ubuntu na przykładzie innychg systemów z tej strony www.systemy.cba.pl/linux.php
A jak znajdziesz takie porównanie to skąd będziesz wiedział, że to prawda? Po drugie naucz się pisać zanim zaczniesz cokolwiek publikować, bo np. nie wiadomo jaką dystrybucję masz na myśli. Czy chcesz zrobić opis ubuntu na przykładzie innych systemów, he? Nie wydaje Ci się to dziwne.
BTW. Dostałem kiedyś niezły opiernicz od nauczycielki polskiego, za to, że pisałem wypracowanie na temat książki, której nie przeczytałem.
BTW. Dostałem kiedyś niezły opiernicz od nauczycielki polskiego, za to, że pisałem wypracowanie na temat książki, której nie przeczytałem.
Amen. :)
no ja powiem, że debian to:
* od zajebania softu - debian jest największą distro na świecie, the biggest is still the best ;)
* stabilność - mandaryna, suse i inne badziewia padają, bo mają w kernelach napchane od chuja 3rd party sterowników (nvidia etc.). w debianie defaultowo nie ma.
* sam wszystko robisz, za wszystko sam odpowiadasz. źle, bo system nie jest 'klikalny' - to nie jest zabawka dla małpy z myszką w garści. debian jest wymagający. z drugiej strony dobrze, bo gdy się coś spierdoli, od razu wiesz co i jak.
no tak. chcesz poznać deba to se go instalnij, tylko czy starczy ci życia by go poznać? ;)
chodzi mi o to że debian cały czas się zmienia, codziennie ściągam kilkadziesiąt MB upgrade'ów. czy mój dzisiejszy debian to ten sam, co ten z przed tygodnia? :P
no i tu masz kolejną zaletę: debian ewoluuje, _w miarę_ szybko się uaktualnia.
Zalety debiana:
... bo działa
Wady i ograniczenia:
własna (nie)wiedza
I tyle z mojej strony. :)
Debian i Gentoo
To tak jak byś dostał paczke śrób,nakrętek,podkładek i różnych elmentów typu swoje klocki.To tak jak byś mial zbudować swój most i ponim przejść.Tak aby był dobrze stabilny.
Czyli efekt taki -jak zadbasz tak masz-
a Ubuntu ktoś przed twoją instalacą na dysk twardy oszlifował system gotowy lub inne dystrybucje np.Mndriva2006Powerbox gotowe.
A ja wole poswojemu nie musze liczyć śię z tym,że jakaś dystrybucja na rzuca mi dany soft i koniec nie da sie nic juz zrobić zmieniam repo i jade z tym światem
P>S< To co kolega RYCHU na pisał to świeta prawda.
Amen
popierdam, Debiana lubie za to, ze daje mi wolność wyboru,
kiedys myslalem ze Debian i Gentoo sa swoimi przeciwienstwami (biorac pod uwage system pakietow) ale teraz uwazam ze Debian i Gentoo to dwie strony tej samej monety :D
ps. czy ten topic ma sens ? :lol:
BRAVO dla TBH
A kolega jump0ncash semestru II z PSI w Radomiu i jego koledzy i kolezanki
jak chcą mieć praktyki to tu taj na forum nie znajdą.Prosze zainstalować Debiana na kompach w Radomiu to bedziecie wiedzieli co to jest za system.
Czy pan profesor zadał wam prace domową na temat Linuxa
ok, koniec dogryzek :) - to jest w "luźnych rozmówkach" - każdy może sobie gadać