Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Założyłem sobie konto na serwie ehost.pl o nazwie - nazwa.ehost.pl. Dzisiaj zarejestrowałem w NASK domene nazwa.pl podając dns ehost - ns1.ehost.pl, ns2.ehost.pl. Pany z ehost powiedziały mi że mam teraz dwie możliwości:
1. parkuje domene nazwa.pl i będzie ona wskazywala na public_html mojego konta i konto będzie widoczne pod dwoma nazwami - nazwa.ehost.pl oraz nazwa.pl
2. zamieniam domene z nazwa.ehost.pl na nazwa.pl co wiąże się ze skasowaniem istniejącego konta i stworzeniem nowego w domenie glównej nazwa.pl
Jako wade pierwszego rozwiązania podali problemy z późniejszym wypozycjonowaniem strony, niestety szczegółów nie podali a ja nie wiem jaka jest różnica między tymi opcjami. Odpowiadając mi można używać nawet trudnych terminów takich jak rekord A lub MX bo tak mniej więcej wiem co to jest:)
wiesz. Ja ich tłumaczenia trochę nie rozumiem. A czy to nie jest przypadkiem tak, ze chcą Ci opchnąć domenę kupioną u nich?
Jak na mój gust, to na pozycjonowanie strony nie powinno to mieć wpływu. Moja domena na przykład jest tylko "podlinkowana"/"zaparkowana"/"czy jak to chcecie nazwać" i działa normalnie. Nawet google gdzies ją chyba znajduje.
Domeny nie chcą mi opchnąć dlatego gdyż jest to domena - nazwa miejscowości a wg regulaminu tylko organ administracji rządowej albo samorządu terytorialnego ma prawo do rejestracji takiej domeny i opłate w całości za utrzymanie ponosi urząd gminy w którym pracuję:)
pozatym:
Nawet google gdzies ją chyba znajduje
nie wchodzi w grę gdyż jest to jak wspomniałem strona urzędu i musi być jak na najwyższej pozycji. Na razie zrobiłem zaparkowanie ale nadal nie wiem na czym polega wspomniana wcześniej różnica.