Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kto z forum wybiera się w tym roku na studia?
Ja idę na polibudę poznańską, wydział informatyki i zarządzania, kierunek informatyka (taka wersja optymistyczna, jak z poznaniem się nie uda to do gdańska lub koszalina (też polibudy, też infa)). Pytam się, bo szukam jakiś ludzi do pokoju z akademika :)
Ja sie wybieram, ale na uniwerek wroclawski, kierunek astronomia. Jakos Poznan mi sie nie widzi a inforamtyka jeszcze bardziej nie ;-]
Jak ktoś jest hardcorowy to zapraszam do mnie
Fizyka techniczna na Wydziale Fizyki i Techniki Jadrowej AGH ;]
Niech was tylko Bóg broni lub co wy wierzycie broni przed polonistyka, bo po tym tylko dzieci uczyć, albo gimnazjalistów. I w mordę można dostać od 18-letniego pięcioklasisty. A ty w cholerę oddać nie możesz.
A ja sobie cos tam i gdzies tam studiuje a jak skoncze to spier...lam stąd (czyt. z polski).
Bóg Honor Obczyzna :P
Też się wybieram. Na gdańską polibudę, a kierunek niech pozostanie moją słodką tajemnicą ;)
ja też :-)
jak się uda, makrokierunek (robotyka+informatyka+telekomunikacja) na Politechnice Śląskiej...
No jednak trzebabyło zmienić plany... dostałem się na Politechnikę Gdańską, kierunek Informatyka.
a jakei miales wyniki z maty i fizy na maturze?
A ja nie muszę zmieniać planów - dostałam się na wymarzony kierunek, czyli na Elektronikę i Telekomunikację na gdańskiej Politechnice :D
Matthew, będziemy na jednym wydziale ;)
A ja mam magistra już długo, bardzo długo. To napiszę do Giertycha żeby mi dał doktorat, bo jak matury dają za dwuje to doktora za staż też dać mogą - a co ???
Bodzio, jesli tylko uda ci sie nie obronic pracy doktorskiej to mysle, ze Giertych moglby cos zrobic
gorzej jak obronisz, wtedy moze byc roznie ;)
A ja nie muszę zmieniać planów - dostałam się na wymarzony kierunek, czyli na Elektronikę i Telekomunikację na gdańskiej Politechnice :D
Matthew, będziemy na jednym wydziale ;)
<jupi> :D
Oprócz mnie na kierunku jest jeszcze kolega z klasy z LO, na AiR jest drugi kolega z klasy z LO. Na budowie czegoś czy jakimś takim jest jeszcze jeden kolega. Może będzie jeszcze jeden kolega, a i może jednak koleżanka (ale już chyba inna uczelnia)... Kurcze... połowa klasy o.O ;D
Rogos: niezadowalające, aczkolwiek biorąc pod uwagę pewne aspekty życia w mojej obecnej miejscowości (czytaj: sąsiad) nawet dobrze się stało. A oto one:
przedmiot: podstawowy% / rozszerzony%
polski: 61% / ---
angielski: 86% / ---
matma: 88% / 48%
fiza: 80% / 48% (za to zostałem posądzony o kontakt z siłami nieczystymi ;])
infa: --- / 30% (tego się nie da dobrze zdać xD
Jak ktoś jest hardcorowy to zapraszam do mnie
Fizyka techniczna na Wydziale Fizyki i Techniki Jadrowej AGH ;]
Nie ma juz moj drogi WFiTJ i to od dobrych dwoch lat :) Wime bo sam studiuje :)
Złożyłem papiery na FTJ i nie mogę się pogodzić z tą zmianą nazwy. Kiedyś wydział miał jaja, a teraz to wykastrowny "Fryzjerstwa i Instalacji Suszarek" ;-).
A na którym roku jesteś?
a ja się dostałem na moje Macrofaculty of Automatic Control and Robotics, Electronics and Telecommunication, and Computer Science na Politechnice Śląskiej
Co do maturki, było tak:
Polski: 61% (czy jakoś tak) / 95% (ustny)
Angielski: 95% / 87% / 65% (ustny)
Matma: 90% / 86%
Informatyka: 51% - pierwszy arkusz prawie całość dobrze, drugi arkusz, mimo, że każde zadanko z osobna było banalne - to czasu nie starczyło.
A ja miałem jeno oceny na maturze ;)
Z mojej klasy z podstawówki z 36 osób tylko dwie osoby ( ja i taka Kaśka) poszły do LO, jedna poszła do Technikum, reszta do zawodówek.
A teraz proporcję są odwrotne. Z tych 36 osób to tylko 2 osoby by nie poszły do szkoły z maturą. Ale wzrósł poziom wykształcenia.
A teraz zdradzę wam tajemnicę, wzrośnie bardziej!!! Od przyszłego roku będzie zakaz nauki na parterze. A klasy maturalne będą mogły mieć lekcje w klasach na 3 lub wyższym piętrze.
Ale wzrósł poziom wykształcenia.
A teraz zdradzę wam tajemnicę, wzrośnie bardziej!!! Od przyszłego roku będzie zakaz nauki na parterze. A klasy maturalne będą mogły mieć lekcje w klasach na 3 lub wyższym piętrze.
W pierwszym momencie chciałem napisać że gówno wzrośnie, ale tak ...... hehehe
--------------------------
Najnowsza nowina - Giertych chce objąć podobną amnestią także zeszłorocznych maturzystów. Ludzie, w tym kraju to w ogóle nie trzeba się uczyć. Debile będą rządzić debilami.
Debile będą rządzić debilami.
I wszyscy będa zadowoleni. Tylko wstyd będzie się przyznać, że pochodzi się z Polski.
Bodzio na tym polega demokracja - rządy złodziei wybieranych przez idiotów. A państwowa (czytaj reżymowa) szkoła służy tylko do tresury umysłów - człowiek siedzi w niej przez 12 do 18 lat by po wyjściu z niej zasłużyć na miano "inteligenta" (oczywiście jeżeli tylko będzie bredzić farmazony podobne do innych "inteligentów" - w przeciwnym razie jest zacofanym ciemnogrodzianinem czy innym antywszystkim i wszystkofobem)
Teraz czwarty rok bedzie IS :) Mnie sie tez nazwa podobala i jak brzmiala no ale coz zmienili, bo studentow ubywalo ;)
Jak się uda zdać we wrześniu draMarczyka to 3 rok FJ :D.
Nazwa może odstraszała ale przynajmniej vacaty były kiedyś (dla mnie wybawienie po 4 nie zdanych wstepnych ;-) ), zresztą co to zmienia - przyjmą więcej to więcej wywalą (albo więcej kasy zganią na warunkach ;-) )
A on od Majcy ?
Taa. to ten o którym bozony sobie śpiewają w rytm dżingul-bells :-). A teraz się zabrałem za naukę i po roku przerwy w całkowaniu mam problem z parametryzacją odcinka lol