Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem bo instaluje teraz czystego debiana i kieruje sie wytycznymi swojego guru;]Pierwsze co zrobilem to zainstalowalem debiana w wersji nieskazitelnie czystej;]Potem wedlug guru
Krok1 apt-get install mc
Krok2 apt-get install kernel-package
Krok3 apt-get install gcc
Krok4 apt-get install libncurses-dev no i tu klapa:(Wywala mi komunikat "E:pakiet libncurses-dev nie ma kandydata do instalacji" Mam tylko pierwsza plytke debiana sarge...jak rozwiazac 4 krok i co jeszcze mam zrobic zeby dojsc do debiana z moja neo na sagemie?najlepiej jakbym uzyskal odpowiedz w stylu powyzszej;]czyli krok po kroku;]Z gory THX;]
Pozdro4All;]
A jajeczko mam 2.4;]
ok mam juz wszystko zainstalowane z artykulu bodzia co potrzebne do neo oprocz libncurses5-dev ale to juz sciagnelem tak wiec tylko wypalic na plytke i jazda;]nie mam jeszcze pakietu zainstalowanego libc-dev bo nie mam go na pierwszej plytce a do sciagniecia mam dwa do wyboru 1 to dietlibc-dev a drugi to libuclibc-dev;]ktory mam sciagnac i zainstalowac;]
co do instlacji to musi byc libc-dev bo podejzewam ze wlasnie o ten pakiet Ci hodzi
no wlasnie tylko ze gdy wpisuje nazwe tego pakietu w wyszukiwarce to mi znajdyje te dwa:libuclibc-dev i dietlibc-dev :(no wlasnie nazwa sie rozni:(nie ma pakietu o takiej identycznej nazwie 'libc-dev':(tak wiec musze pewnie zainstalowac jeden z tych tylko ktory?tak wiem ze sie strasznie uczepilem i zadaje takie malostkowe pytania :)no ale wle byc pewny ze to zrobie jak nalezy a nie na odpierdziel:)
Pozdro4All;]
Nie ma nigdzie czegoś takiego jak libc-dev
W czasie kompilacji neo będzie ci się pluło o kernel-source. Ściągnij, zainstaluj. W /usr/src utworzy ci się katalog /kernel-source-wersja.
Zmień nazwę na Linux
Wejdż do środka i wydaj polecenie make
Potem już możesz kompilować neo