Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Czy jest jakiś program/sposób na zmianę skalowania okna danego programu (NIE CAŁEGO EKRANU) z domyślnych 100% na np. 125%?
Ostatnio edytowany przez macios4x (2024-02-17 12:57:01)
Chociażby VmWare, mam monitor 4k, stare systemy w VmWare są małe na takim monitorze i trzeba na to patrzeć jak przez lupę.
VmWare? Virtualbox? KVM?
Możesz zmienić rozdzielczość ekranu w systemie gościu na VM.
Powinna się wtedy zmienić wielkość okna VM.
W Virtualboxie i Qemu-KVM tak to właśnie działa, VmWare nie używam.
@Jacekalex Jak niby zmienić skalowanie ekranu w takich systemach jak DOS czy Win95?? Niby taki super profesjonalny ten VMWare a nie ma takiej przydatnej funkcji...
@morfik jest ta opcja w VMWare Workstation? Bo w tym opisie jest dla VMWare Horizon CLient
Piszą, że "VM > Settings > Hardware/Display > Automatically adjust the virtual machine user interface size". Ale ja tam tego nigdy nie używałem, poszukaj po opcjach, raczej powinno być do ustawienia.
macios4x napisał(-a):
@Jacekalex Jak niby zmienić skalowanie ekranu w takich systemach jak DOS czy Win95?? Niby taki super profesjonalny ten VMWare a nie ma takiej przydatnej funkcji...
@morfik jest ta opcja w VMWare Workstation? Bo w tym opisie jest dla VMWare Horizon CLient
Może nie otwierać VM na otwartej sesji X tylko na konsoli TTY?
Wtedy otworzy się na fullscreen.
Wielkość czcionki w konsoli DOS?
Nie pamiętam. :P
PS:
Tu ktoś ma podobny problem:
https://communities.vmware.com/t5/VMware-Workstatio … e/td-p/970373
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2024-02-17 20:03:22)
Strony: 1