Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Panowie ostatnio przeglądałem sobie zakładki w ustawieniach systemu i zauważyłem wpis że moje jądro kernela jest skażone. Obrazek poniżej:
Ktoś mi powie co to jest i jak to sprawdzić dlaczego mi owa informacja wyskakuje?
Chyba że źle interpretuje info i tak na prawdę nie jest skażone ze względu na czerwony krzyżyk obok.
Ostatnio edytowany przez Linuxiarz (2024-01-13 02:48:08)
Co wygenerowało ten obrazek?
Krasnoludek go narysował?
[ 4.517812] nvidia: loading out-of-tree module taints kernel. [ 4.517825] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel. [ 4.517826] Disabling lock debugging due to kernel taint [ 4.527442] nvidia: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel [ 864.376934] nvidia_uvm: module uses symbols nvUvmInterfaceDisableAccessCntr from proprietary module nvidia, inheriting taint.
Zdziwiła mnie data ponieważ jestem święcie przekonany że tego dnia nie było mnie w domu i kompa w ogóle nie odpalałem.
Ostatnio edytowany przez Linuxiarz (2024-01-13 13:25:28)
Ja, już wszystko jasne. Nie miołech pojęcia kaj te ustrojstwo wysznupać. Dzięki i pozdro teraz już wszystko wym.
sie ino dziwia czymu po slonsku ni mosz tego Linuxa :)
rulezdc napisał(-a):
sie ino dziwia czymu po slonsku ni mosz tego Linuxa :)
Po Śluńsku ni mom ale za to wirtualna klawa w smartfonie mom śląsko godka. ;)