Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, przeglądając od jakiegoś czasu oferty nielimitowanego transferu po LTE Advanced (czy to nie jest ta agregacja pasm?) moje rozważania kierują się na:
Abonament T-Mobile Nielimitowana L - 95zł po 6 miesiącach 105zł tylko podobno ta umowa na 6 miesięcy jest dostępna tylko przez stronę a w salonach mają ofertę tylko na 24 miesiące.
Orange Flex - 80zł ale tutaj mamy bardzo duży minus w postaci spyware "aplikacji" "orange flex" dodatkowo podpięcie karty bankowej do tej aplikacji szpiegującej.
Chyba jedynym plusem który widzę że jest w orange flex to jako jedyna sieć LTE/5G oferuje IPv6. No chyba że coś się zmieniło.
Czy są jakieś inne oferty oprócz tych co wymieniłem? Jak wygląda podział pasma w NetWorks! bo z tego co widzę po http://beta.btsearch.pl nic się w tej kwestii chyba nie zmieniło?
Jeśli mówimy o FTTH to jest u mnie dostępny Orange Światłowód to chyba nic po za INEA nie jest warte rozważenia? Z tego co pamiętam INEA miała symteryk 1Gb/s.
Ostatnio edytowany przez tmp-login (2023-03-19 15:06:51)
Mam TV w Playu i jak zasypiam z telewizorem to 500 potrafi zjeść.
Przecież to jest lipa. I to na 100%.
Żeby był limit transferu w 2023 roku to na prawdę jest plucie w ryj dla „klienta” a raczej jelenia.
W plusie miałem zwykle transfer w granicach +/-100Mb/s w nocy, to liczmy że bym pobrał te 700GB w całą noc.
Jak nielimitowany to nielimitowany. To że większość szkodników internetu zużywa średnio 100GB transferu na miesiąc to nie znaczy że ja tyle zużywam.
Daj spokój Pavlo950 z takimi "radami" nawet jeśli reklamujesz cwelus GSM.
Tmplogin napisał(-a):
W plusie miałem zwykle transfer w granicach +/-100Mb/s w nocy, to liczmy że bym pobrał te 700GB w całą noc.
Jak nielimitowany to nielimitowany. To że większość szkodników internetu zużywa średnio 100GB transferu na miesiąc to nie znaczy że ja tyle zużywam.
Daj spokój Pavlo950 z takimi "radami" nawet jeśli reklamujesz cwelus GSM.
No dobra, może i masz rację ale transfer 100Mb/s to przy 5G jeszcze większa lipa w nocy. Ktoś Cię robi w ch XD ja wyciągam około 500.
Pavlo950 mam tyle na LTE z agregacją dwóch pasm. Do BTS play mam najbliżej i tam prędkości są przeważnie te 130Mb/s ale zdarzają się również 155Mb/s, 183Mb/s, a nawet 210Mb/s przeważnie w nocy. Uważam że wyniki play to jest maksimum dla tej technologii (badź też innej sieci która ma BTS blisko mnie.)
Przykro mi, że będę świnią, ale:
@Tmplogin i @bakao mają ten sam IP
Piszesz o Play a logujesz się z Hamburga = ban
Z Hamburga to może być VPN.
Gdyby Dug dorobił się adresu Ipv6 (w OVH wszyskie serwery mają przydzielone adresy Ipv6, tylko trzeba je włączyć w systemie)
to bym pisał nieraz z sieci 2001:470::/32 należącej do
OrgName: Hurricane Electric LLC OrgId: HURC Address: 760 Mission Court City: Fremont StateProv: CA PostalCode: 94539 Country: US
Także sam adres Ip w dzisiejszych czasach to sprawa ryzykowna.
Czy natomiast 2 dugowiczów korzysta z tego samego węzła VPN należącego np do NordVPN czy ProtonVPN,
to też nie jest wykluczone.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2023-03-24 21:36:13)
Bodzio napisał(-a):
Przykro mi, że będę świnią, ale:
@Tmplogin i @bakao mają ten sam IP
Piszesz o Play a logujesz się z Hamburga = ban
Bo używamy tora?
Może ktoś wpadnie na pomysł zrobienia onion service lub jak to dawniej się nazywało hidden service na torze?
Kto dzisiaj w erze CG-NAT próbuje zidentyfikować usera po IP?
Polecam postawić sobie własny bridge i dać za exit nodem taki np. protonvpn, problem z idiotycznym bamowaniem użytkowników tora rozwiązany ale polecam do tego bardziej vpngate net
Ostatnio edytowany przez jakislogin (2023-10-14 02:04:49)
Czy ty chcesz powiedzieć że masz wyrażone zgody marketingowe? Faktury za maila to pewnie będzie koszt minus pięć złotych (tak jest w przypadku klientów indywidualnych.)
Teraz powinno się coś zmienić w przypadku 5G bo operatorzy wylicytowali pasma.
Sam internet po LTE/5G chodzi różnie w zależności od lokalizacji będzie to inny operator strukturalny bądź wirtualny (który i tak używa operatorów strukturalnych do świadczenia usług.)