Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
posiadam karte grafiki gf fx 5500 ktora lekko mowiac niedomaga :D
poszukuje jakiejs innej katy nvidia w przystepnej cenie lepszej od obecnej
czekam na jakies propozycje :)
pozdrawiam
Proponuje popatrzeć na testy i zdecydować.
wlasnie chcialem zeby ktos z wlasnej praktyki cos poradzil ;)
czego sam uzywa itd ;)
pozdrawiam
Należy zwrócić uwagę, żeby nie kupić czegoś z wyjącym wentylatorem, bo to może dać sie we znaki. :)
Popieram Czadmana. Do tego jak wentyl siądzie, to czasami ciężko znaleźć nowy, bo np. jest montowany w radiatorze i kształt ma jakiś fikuśny ;) Mam tak na radku 9100 w desktopie - musiałem radiator nawiercić, żeby nowy wentyl założyć ;P
a propos radków, to nie lepiej jakąś kartę od ATI zapodać zamiast tej nvidii? jakoś tak lepiej pod linuchem się przyjmuje
Hmm. Z tego co zawsze mi mówiono, to nVidia lepsza pod linucha... Ale patrząc teraz (mam nadal Radka - mobilny 9700, jakoś nVidii nie lubię), to chybajest to bez znaczenia. Wszystkie giery mi śmigają, 3D akcelerację mam. W ET 1400x1050 poniżej 40fps nie spada (czyli tak samo jak pod tfutfu mam).
Instalacja sterów - banał (pod Xorg 7). Należy tylko pamiętać, aby instalować je z konsoli, przy wyłączonych X-ach :D
A do czego ma konkretnie służyć ta karta?
napewno nie do gier ;)
jak juz cos to fotografia, programy graficzne, filmy itp ... [musi miec tv-out ale obecnie chyba kazda produkowana karta takie wyjscie posiada] ;)
pozdrawiam
p.s tez spotkalem sie z opiniami ze nvidia jest lepsza pod linuxa ;) dlatego szukam wlasnie jej :)
No to może GeForce 7300 GS opis i cena
PS. OOPS Zapomniałem, że masz AGP. W takim razie Zostaje GF 6200 lub 6600.
No to może GeForce 7300 GS
Mam w laptopie takie cos. Wydajnosc gdzies tak na poziomie gf 5600 pod agp (ale glxgears pokazuje mniejszy wynik). Jakby nie patrzec pamiec wspoldzielona najlepszym rozwiazaniem nie jest, ale i tak jestem z tej karty bardzo zadowolny, bo nie sadzielem, ze trafi mi sie cos takiego za w miare przystepna cene. UT2004 chodzi bez zaciecia w maksymalnych detalach ;-)
Pod AGP można dostać Radeona X1600 - istnieją takowe, firmy Saphire :D Sąsiad ma, chociaż w większości wrocławskich sklepów mówili, że to tylko PCIExpress ;) Całkiem fajna alternatywa dla nVidii, których chyba nie dostaniesz pod AGP?