Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć
W Androidzie 11 wchodzi nowy system, dosyć oczywisty dla użytkowników Linuxa, ale rewolucyjny w świecie Andka mechanizm.
Google Play będzie teraz łatał krytyczne podatności w systemie operacyjnym, niezależnie od aktualizacji producenta...
Źródełko:
https://thehackernews.com/2020/09/android-11-security-privacy.html
Ciekawa ta innowacja Google, 10 lat im zajęło wymyślenie rozwiązania, które od zawsze jest obecne w każdym Linuxie.
xD
Pozdro
;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2020-09-23 00:43:50)
Pojawił się na rynku nowy system Harmony OS 2.0 od Huawei. Na ich głównej stronie jest wymienione kilka języków i technologi tworzenia aplikacji, która z nich będzie najlepsza do tego systemu?
Ostatnio edytowany przez harmony (2020-09-20 14:55:23)
Zadziwiające, że programiści nie potrafią sami znaleźć tak prostych odpowiedzi na nurtujące ich pytania i pytają zwykłych użytkowników, czasami adminów, jak odnaleźć w czeluściach internetu tak zdawało by się oczywiste dla ich profesji strony. Aż strach to będzie później pobierać.
Ostatnio edytowany przez skullman (2020-09-19 23:23:24)
Jeszcze nie jestem developerem i nie wiem którą technologię wybrać. Sądziłem, że potrzebne będzie Android Studio i Dart z Flutter. Oni mają własne środowisko developerskie do tworzenia aplikacji. Multi-language code development and debugging: Supports Java, Extensible Markup Language (XML), C/C++, JavaScript (JS), Cascading Style Sheets (CSS), and HarmonyOS Markup Language (HML).
Ostatnio edytowany przez harmony (2020-09-20 14:56:36)
No to czas sięgnąć po "java dla bystrzaków" na dobry początek.
skullman napisał(-a):
No to czas sięgnąć po "java dla bystrzaków" na dobry początek.
Potwierdzam. Dobry system tłumaczenia (nawet skomplikowanych) zagadnień.