Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Gdy włączam jakiś filmik w transmisji na żywo na youtube, a potem klikam na logo youtube czyli stronę główną, to słyszę nadal głos z tamtej poprzedniej transmisji. Czy ktoś spotkał się z takim błędem na youtube?
Kiedyś używałem takiej aplikacji minitube, być może pora do niej powrócić.
Ostatnio edytowany przez janko (2020-02-23 23:46:04)
Ja tam wole ogladac w przegladarce, co do pierwotnego pytania, to czy rzecz dzieje sie w tej samej karcie, czy w oddzielnej?
Jak oglądasz yt z przeglądarki to ff odpada, najlepiej radzą sobie chrome/chromium. Ogólnie wszystko na blinku (opera, vivaldi, brave itd. itp.)
Jak nie chcesz/nie używasz niczego innego oprócz ff, to poszedłbym za radą morfika i wykorzystał do ytuba przykładowo smtube, które w miarę sprawnie automatyzuje youtube-dl+mpv i nie tylko bo z vlc też potrafi współpracować. Osobiście do oglądania ytuba wolę chroma ale czasami korzystam z "gołego" youtube-dl+mpv w cli:
/usr/bin/mpv --ytdl --ytdl-format=best sznurek & exit
albo bez obrazu (przykładowo do podcastu live)
/usr/bin/mpv --no-video --ytdl --ytdl-format=best sznurek
oczywiście wszystko dla wygody zaliasowane w bashrc :)
Ostatnio edytowany przez hi (2020-02-28 17:19:04)
Pytanie, jaka korzysc osiagacie stosujac takie wybiegi?
No np. zamiast 100% użycia proca oglądając film na YT, mam 20% oglądając w mpv. :] Choć ja rzadko oglądam bezpośrednio w mpv wolę freetube[1], ale ostatnio go przepisują, bo doszli do wniosku, że trochę ma zasyfiony kod. xD
[1]: https://github.com/FreeTubeApp
Miałem kiedyś tak gdy akceleracja nie hulala. Aktualnie nie uzywam aplikacji do yt, ale przykladowe uzycie procka na full screenie (Lenovo T410 na Intel'u ):
720p -- 20~28% CPU
1080p -- 30~38% CPU
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2020-02-29 19:22:43)
No ten mój stary lapek jeszcze parę tygodni pewnie pociągnie, i on bardzo cierpi z powodu oglądania filmów na YT .Teraz jeszcze stary tryb wyłączają, to już w ogóle raczej nie dam rady tam komfortowo przeglądać rzeczy. xD
morfik napisał(-a):
No ten mój stary lapek jeszcze parę tygodni pewnie pociągnie, i on bardzo cierpi z powodu oglądania filmów na YT .Teraz jeszcze stary tryb wyłączają, to już w ogóle raczej nie dam rady tam komfortowo przeglądać rzeczy. xD
Jaka specyfikacje ma ten lapek, ze sie tak meczy przy zwyklym ogladaniu YT ?