Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Wątek Zamknięty
Ze względu na duże nadużycia wykorzystuje się mechanizm "czy nie jesteś robotem".
Aby poprawnie przejść weryfikację trzeba wyjątkowo dobrze patrzeć i szybko podejmować decyzję, nie można się ani razu pomylić.
Aby dobrze widzieć trzeba mieć telewizor 32 cale i rozdzielczość HD Ready, bo inaczej ludzie oko nie jest wstanie poprawnie rozpoznawać zdjęć.
Ja ten mechanizm przechodzę za każdym razem i trwa to od sekundy do minuty.
Na Rekapcie wielkiego cudownego sposobu nie znajdziesz.
Przy czym rekapcie nie są zbyt skuteczne, bo teraz agencje reklamowe zatrudniają za miskę ryżu studentów "tego i owego" do zakładania kont,
a potem na gotowe konta się puszcza booty, którym się podaje gotowego usera i hasło.
Skutecznie poradziła sobie GW, chowając konta do komentowania za paywallem, i żeby tam spamować, najpierw trzeba wykupić abonament w piano.
W każdym razie wszystkie kolejne kapcie mają za zadanie ograniczyć liczbę spamu wklejanego hurtowo przez roboty spamujące.
To prawdziwa plaga internetu.
Ja tam z kapciami problemu nie mam z tego powodu,
że nie zakładam zbyt często kont na różnych dziwnych i śmiesznych portalach propagandowych, dlatego kapcie widzę rzadko.
SOA#2
Pozdro
xD
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2019-04-23 04:25:41)
Mi też nie przeszkadzają zabezpieczenia przed robotami. Wkurzają czasem tylko zabezpieczenia google każące w kółko wybierać busy na obrazku, jakby nie wystarczyło pierwsze wskazanie.
Jak masz własny adres IP i korzystasz z jednej przeglądarki to zapomnisz jak recaptcha wygląda. Gdzieś tak raz na pół roku coś się pokaże...
Potrzebuję pomocy, posiadam własnego bloga na którym jakiś czas temu umieściłam adres mail i tysiące robotów zaczęło wysyłać wiadomości... znacie jakieś sensowne rozwiązanie, poza formularzem?
morfik napisał(-a):
E tam, ja bym maila otwartym tekstem napisał, np. tak: xD
$ echo bWFpbEBnbWFpbC5jb20K | base64 -d
ze strachu odpaliłem to w dokerze xD
[root@xen ~]# docker run -it debian:10 bash Unable to find image 'debian:10' locally 10: Pulling from library/debian dc65f448a2e2: Pull complete Digest: sha256:d986a531d62903b66e731d475988f5b2ba3a4a90078078cb0f29f9685ee36466 Status: Downloaded newer image for debian:10 root@181f9ad73980:/# echo bWFpbEBnbWFpbC5jb20K | base64 -d mail@gmail.com
Co to ma wspólnego z prawem czy licencjami? Zamykam.
Wątek Zamknięty
Strony: 1