Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam pytanie odnośnie dodania do traya programu który chcę aby uruchamiał się przy starcie. System buster, środowisko cinnamon. W "programach startowych" widnieje program, który ma się uruchomić ale nie widzę go w trayu ( w pasku przy zegarze - prawy dolny róg). Na identycznym drugim komputerze z tym samym systemem program wskakuje do traya. Nie wiem co odpowiada za pasek tray i ciężko mi znaleść go w innych opcjach.
A co to za program?
Program chmurowy megasync znajduje sie w /usr/bin/megasync i tak tez podałem w "Programach startowych". Jak z terminala wpiszę /usr/bin/megasync to program sie uruchomi ale nie wskakuje do traya.
Ten Megasync ma wsparcie dla traya?
Jak odpalisz go w terminalu to widać jakieś błędy związane ze środowiskiem graficznym czy trayem?
Jeżeli ten program z trayem nie gada, to jest taka proteza:
#root ~> apt search alltray Sorting... Gotowe Full Text Search... Gotowe alltray/testing,unstable 0.71b-1.2 amd64 Umieszczanie każdego programu na tacce systemowej
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2019-07-20 18:30:20)
root@torus:/home/torus# apt search alltray Sorting... Gotowe Full Text Search... Gotowe root@torus:/home/torus#
Na identycznym drugim komputerze wskakuje.