Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Brakuje tej ikony w zestawie (stylu).
yossarian napisał(-a):
racja, nie pomyslalem o tym w nocy, ale zastanawia mnie to bo mam drugiego kompa z ta sama wersja xfce i tutaj normalnie sie wyswietla (oczywiscie tu tez brak w tango).
na jakiej zasadzie to jest rozpoznawane, jaka ikona powinna zostac uzyta?
Porownaj nazwy poszczegolnych ikon w /usr/share/icons dla stylow Adwaita i Tango.
Ja od siebie polecam zainstalowac zestaw Faenza.
/usr/share/icons/motyw/rozdziałka_ikonki/places/folder-download.png
tam to gdzieś powinno być albo się znaleźć jak nie ma :)
ewentualnie błędny szort wisi, musisz pogrzebać z palca
Ostatnio edytowany przez hi (2018-03-18 14:56:21)
wikingagressor napisał(-a):
Ja od siebie polecam zainstalowac zestaw Faenza.
Jest tego trochę Paper, Papirus, Numix, albo z Zorina sobie wrzucić.
mi tam pasi od zawsze motyw ikonek mate można znaleźć w paczce
mate-icon-theme
Ostatnio edytowany przez hi (2018-03-18 16:11:46)
Pakos napisał(-a):
yossarian napisał(-a):
na jakiej zasadzie to jest rozpoznawane, jaka ikona powinna zostac uzyta?
Poza samymi plikami z ikonami masz w zestawie plik z definicjami ikon (index.theme).
w indeksie masz co wchodzi (context) i o jakiej skali (rozmiar), tam ikony nie zamieni, bez sensu mu to podawać bo się niepotrzebnie zgubi
Ostatnio edytowany przez hi (2018-03-18 17:46:03)
hi napisał(-a):
w indeksie masz co wchodzi (context) i o jakiej skali (rozmiar), tam ikony nie zamieni, bez sensu mu to podawać bo się niepotrzebnie zgubi
nie przesadzaj, nie każdy co czasem zadaje banalne pytania jest ameba :)
bardziej interesuje mnie na jakiej podstawie xfce wybiera ikone ktora wyswietla jesli wlasnie dany motyw nie zawiera takowej w /usr/share/icons, dlaczego wybral ikone z innego motywu a nie defaultowa dla folderu? W idexie zadnej reguly do tego spasowac nie moge.
pewnie, ja też czasami banalne pytania zadaję (co do repo w niedawnym moim wątku) niby kurde takie oczywiste a jednak mnie męczyło, także spoko :) musimy pytać jak czegoś nie wiemy i tyle, jesteśmy tylko albo aż ludźmi to dzięki temu rośniemy w siłę i stajemy się lepsi :)
bardziej interesuje mnie na jakiej podstawie xfce wybiera ikone ktora wyswietla jesli wlasnie dany motyw nie zawiera takowej
daj ls -la na /usr/share/icons/.../.../places/
i pokaż index:
cat /usr/share/icons/.../index.theme
btw. ja to tylko tu nabany wchodzę :) serio
Ostatnio edytowany przez hi (2018-03-18 22:19:40)