Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Nielegalne nie jest, przestępstwem tym bardziej nie jest.
Inna sprawa, ze gimnazja miewają rożne dziwne regulaminy. xD
@hubot:
W Polsce nie jest to nielegalne (jeszcze, po dobra zmiana zapewne 'paczy' :D) - inna sprawa że tak jak @Jacekalex napisał, to ewentualny regulamin szkoły może naruszać. Chociaż szczerze czy tam jest coś pod co by to można podciągnąć...? Hmm, jeśli tak to chyba komuś się nudziło strasznie...
Podejrzewam że najgorsze co Ci grozi to ban ze szkolnego WiFi... chociaż za co to ja w sumie nie wiem, chyba tylko i wyłącznie ze względu na widzimisię pana admina.
Jak ktoś zacznie głupoty gadać to przypomnij szanownemu osobnikowi że za bezpodstawne pomawianie istnieje w tym kraju coś takiego jak Art. 212. K.K. Wiesz, tak realnie, jakby coś faktycznie wyciekło to by się tym zajmowali niebiescy i prokuratura, a nie pan administrator czy ktoś tam inny ;]
Ale masz kolegów...
Oskarżenia oskarżeniami, ale z całym szacunkiem - oskarżać bez konkretnych dowodów ... to taka słabiutka ta szkoła.
Piotr3ks napisał(-a):
Oskarżenia oskarżeniami, ale z całym szacunkiem - oskarżać bez konkretnych dowodów ... to taka słabiutka ta szkoła.
No właśnie. Masz takich mądrych adminów - niech Ci cokolwiek udowodnią :)
hubot napisał(-a):
Kiedyś miałem sytuację taką, że będąc podłączonym do szkolnego wifi na swoim lapku z Gentoo konfigurowałem sobie Tora w celu obejścia sniffingu ruchu sieciowego w sieci szkolnej. Niestety pewien kolega zaczął mnie pomawiać o różne dziwne rzeczy typu że shackowałem sieć szkolną (...)
To ile Wy macie lat, że takie oskarżenia są rzucane :D
hubot napisał(-a):
Niestety pewien kolega zaczął mnie pomawiać o różne dziwne rzeczy typu że shackowałem sieć szkolną czy że wchodzę na nielegalne strony w darknecie jak zobaczył jak wklepuję komendy w terminalu i mam odpalonego Tor Browser a na nim Gentoo Wiki.
Zmień kolegów
potrafisz postawić tora i skonfigurować torrc a zadajesz takie pytania? serio??
https://niebezpiecznik.pl/post/na-podsluchu-004-ten-o-vpn-i-sieci-tor/
Strony: 1