Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem mam windowsa 7 i uruchomiłęm virtual box a na tym virtualxie fedore 32 bitową i manrajo też 32 bitowego i dostaje w oby sytuacjach kernel panic
kernel panic - not syncin attemted to kill init
Wersja virtualx box to 5.2
Pakos napisał(-a):
pokaz calego loga
To jest dystrubucja live nie mam dostępu do logów.
Usuń z parametrów startowych "quiet splash", może zobaczysz coś więcej poza tym komunikatem.
Inna sprawa, że chyba każdy live ma coś takiego jak failsafe mode lub expert mode.
Ostatnio edytowany przez arecki (2017-11-07 17:01:08)
W openrc jest trick który pozwala na uruchamianie pojedynczej usługi za przyzwoleniem, podjęciem decyzji.
Wciskając literę "i" wybierasz podczas uruchamiania tryb interactive i zobaczysz wtedy co nie halo.
arecki napisał(-a):
Usuń z parametrów startowych "quiet splash", może zobaczysz coś więcej poza tym komunikatem.
Inna sprawa, że chyba każdy live ma coś takiego jak failsafe mode lub expert mode.
Właśnie nie wiem jak to zrobić tam nie gdzie nie ma opcji.
arecki napisał(-a):
Usunałem samo quiet bo nie było splash i system się dłużej uruchamiał, ale i tak ten sam komunikat.
Gdzieś tam wyczytałem na zagranicznym forum, że problemem może być
HMR3Init: Falling back to raw-mode: VT-x is disabled in the BIOS.
A no właśnie masz załączone wsparcie dla wirtualizacji?
Co to za sprzęt?
Uruchomiałeś tam cokolwiek innego z "wirtualek"?
arecki napisał(-a):
A no właśnie masz załączone wsparcie dla wirtualizacji?
Co to za sprzęt?
Uruchomiałeś tam cokolwiek innego z "wirtualek"?
Na windowsie nie uruchamiałem nic z wirtualki natomiast na linuxie tak a jak się włącza wsparcie dla wirtualizacji ?
W BIOS.
A ten Linux stoi na tej samej maszynie?
arecki napisał(-a):
W BIOS.
A ten Linux stoi na tej samej maszynie?
tak
No to jak na Linuksie VB Ci działa bez problemu, to tak samo powinno być na Windows.
arecki napisał(-a):
No to jak na Linuksie VB Ci działa bez problemu, to tak samo powinno być na Windows.
Może linux ma jakąś swoją wirtualizacje w jądrze wkońcu linux != windows
tomi napisał(-a):
arecki napisał(-a):
Może linux ma jakąś swoją wirtualizacje w jądrze wkońcu linux != windows
Ma swoją, ale to nie ma nic wspólnego z VB.
Szukałem w biosie i nigdzie nie ma opcji wirtualizacji.
A jakieś inne komunikaty poza tym „kernel panic - not syncin attemted to kill init”?
Może kilka linijek przed i po?
To jest dziwne, że kubuntu 16.04 się instaluje normalnie.
Co ciekawe manrajo też działa.