Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Zrobiłem update kernela na serwerze z CentOs 6 gdzie było zainstalowane jądro z obsługą Xen, niestety po update jest zainstalowane normalne bez Xen-a. W /boot/grub/menu.lst nie widzę starego z Xen. Jak można je doinstalować ? Przy próbie instalacji otrzymuję :
yum install kernel-xen xen Wczytane wtyczki: fastestmirror Ustawianie procesu instalacji Loading mirror speeds from cached hostfile * base: mirror.onet.pl * epel: ftp.icm.edu.pl * extras: mirror.onet.pl * updates: ftp.icm.edu.pl Pakiet kernel-4.9.48-29.el6.x86_64 jest już zainstalowany w najnowszej wersji Pakiet xen-4.6.6-3.el6.x86_64 jest już zainstalowany w najnowszej wersji Nie ma niczego do zrobienia
Ostatnio edytowany przez czater (2017-10-04 10:56:18)
Dziękuje. Podam co zrobiłem, dodałem źródło:
yum install http://au1.mirror.crc.id.au/repo/kernel-xen-release-el6-latest.noarch.rpm
a później instalacja kernela z xen
yum install kernel-xen
wcześniej już miałem zainstalowany pakiet bridge-utils ale dla tych którzy nie mają
yum install bridge-utils
Strony: 1