Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Poszukuję emulatora terminala z opcją pisania do kilku sesji naraz i wyłączania poszczególnych okien z inputu.
Chodzi dokładnie o funkcję MultiExec znaną z MobaXterm pod grzyba. Znalazłem niby terminator'a, ale nie przemawia do mnie chociażby z tego powodu że przy 6ciu sesjach, mogę pisać we wszystkich lub w jednej.
Dodatkowo, wymagana jest funkcjonalność logowania outputu do pliku o nazwie najlepiej przesyłanej parametrem.
Myślałem jeszcze nad rozwiązaniem w inną stronę: "broadcastowaniu" klawiatury na wybrane okna, a ogarnięcie samych okien załatwić szybkim skrypciorem co to będzie iterował po liście hostów i dla każdego z osobna zestawiał sesję ssh. To rozwiązanie bardziej by mi się podobało z uwagi na większą elastyczność rozwiązania.
Ktoś coś takiego kiedyś popełnił/ próbował?
z kobył to pac manager
ewentualnie tilix http://www.wstaw.org/m/2017/05/18/Screenshot_from_2 … _17-21-49.png
na wiecej mi ekranu po prostu brakło :D
Ostatnio edytowany przez Pakos (2017-05-18 17:23:13)
Dzięki za odpowiedzi sprawdzę jak podpasuje tilix do moich potrzeb, bo ze screenshota wnioskuję że konfigurowalność jest na wysokim poziomie :)