Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jakiś czas temu MG_Peter założył na last.fm grupę dug.net.pl. Jest juz tam kilka osób, ale ja zapraszam wszystkich, którzy nie wiedzą o naszej grupie a maja swój profil na last.fm. A jak ktoś ma amaroKa to niech zakłada sobie profil i zapisuje się do naszej grupy.
cóż... dołączam się do zaproszenia :-)
... a ja do grupy, dzięki za zaproszenie. :)
Dawno nie korzystałem ze scrobblera.
j asie niby zapisałem al eco to jest i do czego słuzy trudno mi wywnioskować
ps. brak loga brak chatu kto nas nei lubi :>
Szefem jest MG_Peter. Do niego więc prośba, by zakładał jakieś wątki. ;-)
Mnie, przyznaję się bez bicia, interesuje, kto słucha jakiej muzyki. Ciekawski jestem. Co tu kryć.
Super, zapisałem się.:/ A teraz pytanie za 100 punktów: jak się z tego wypisać? ;)
moze i ja bym sie zapisal.. tylko prosze o wiecej szczegolow na czym rzecz polega bo nie mam w ogole pojecia o czym mowa :-)
Dobra. matury się skończyły, zaczynajem metaj grać.
Po kolei:
kilka osób dostało możliwość pisania w journal grupy - ale nie wiem czy chcemy to robić :-)
Forum? no oki, już jest...
możemy pisac o muzyce tutaj, albo tam, jak wolicie. Mi to jest obojętne...
Zielony: last.fm to serwis, na którym są umieszczane dane o tym, jakiej muzyki słuchałeś. Poprzez plugin do xmms albo poprzez samego amaroka dane te się aktualizują podczas słuchania muzy. Sprytna sprawa...
moze i ja bym sie zapisal.. tylko prosze o wiecej szczegolow na czym rzecz polega bo nie mam w ogole pojecia o czym mowa :-)
Jest takie cóś jak audioscrobbler. Wysyła on info na serwer last.fm z informacją jakiej słuchasz muzyki. Prowadzi statystyki, robi listy najpopularniejszych utworów. Na last.fm jest możliwość zrobienia grupy, mozna wtedy mieć wspólną liste.
Audioscrobbler obsługiwany jest przez winampa, plajera z last.fm i amaroKa.
a jak takei coś ściągnoą co mas zw podpisie MG_Peter bo chce zeby cały świat sie dowiedział ze kocham sie w Majce Jeżowskiej ;]
Jak już będziesz miał swoją listę, to kliknij na Put this on your website/blog
pod listą, którą chcesz mieć. I tam wygeneruje
patrz na http://www.republika.pl/agaykhan tam umieściłem na stronie link.
yhym widze jeszcze tylko rozwiaze problem z kompilacja xmms-scrobber`a i zobaczymy jak to wszystko dziala dziekuje za obszerne informacje ;-)
Właśnie chciałem założyć temat o last.fm ale widzę, że nie jest to konieczne ;) ciekawe czy ktoś jeszcze z tego korzysta? W każdym razie dołączam do grupy dug'a :D
Zolnierzu napisał(-a):
5 złotych się należy ;P ;)
to jest dumping! co najmniej 5,40 :)
a tam :P Przeceniasz mnie ;D Nie dałbym sobie krzywdy zrobić.
A tak wracając do tematu to naprawdę fajny portal ten last.fm. Gdyby nie toto to prawdopodobnie do tej pory słuchałbym tych samych kawałków tych samych artystów. A tak - można posłuchać tego co proponują nam inni userzy, poznać te trochę mniej popularne zespoły i generalnie trochę zróżnicować swój gust muzyczny. Kolejny dowód na to, że wystarczy dobry pomysł aby zainteresować czymś sporą rzeszę ludzi. Cholera, pozazdrościć pomysłowości. I Serwerów.
Ps. Ciekawe na czym toto stoi?
Ps2. to taka konsola jest
Ps3. Też się spotkaliście z teorią spiskową że last to wytwór policji służący do wyłapywania personów słuchających nielegelnych mp3 ?
a jak ja się zapisałem i słucham ostatnio głównie Sabriny "boys boys"...nikt nie bedzie mial nic przeciwko disco polo?;)
ja słucham audycji "Największa obora w sieci":D
Nie wiem czy słyszeliście ale
Disco polo to jest najwyższa półka polskiej rozrywki Lech Aleksander (lub jego brat Jarosław Groźny, nie pamiętam, który, zresztą to bez różnicy ;) )
Tak więc w zasadzie kto nie słucha ten trąba :P
jestem i ja. to już moja trzecia grupa na lastfm poświęcona debianowi.