Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
jak w temacie, istnieje możliwość napisania takiego skrpytu który loguje do youtube automatycznie ? Pytam bo mam mały problem z kontami moich współdomowników i chciałbym dla każdego napisać osobny skrypt i powrzucać każdemu z nich do autostartu....
z góry dzięki za info...
PS. jestem początkującym i dopiero się uczę, także proszę o wyrozumiałość... temat musiałem załozyć bo nie mogłem nic znaleźć na forum...
pozdrawiam
Przecież od takich spraw są ciasteczka w przeglądarkach.
Jak użytkownicy mają osobne konta w systemie z którego się logują do youtube, to nie powinno być z tym problemu.
Ostatnio edytowany przez arecki (2017-01-31 11:55:05)
no właśnie mamy z tym problem bo każdy ma swoje konto i często bywa tak, że ktoś loguje się na swoje konto w youtubie ale na innym koncie użytkownika.
Ta sprawe mozna rozwiazac na kilku poziomach. Jak dla mnie najlepszym rozwiazaniem jest kiedy kazdy uzytkownik loguje sie na konto systemowe oddzielnie i wtedy przegladarka powinna miec oddzielne ustawienia dla kazdego uzytkownika. Dodatkowo konkretne hasla dla danego uzytkownika mozna przechowywac w keyringu i wtedy podczas logowania wlaczany jest keyring danego uzytkownika i nie trzeba wpisywac hasel.
siwczak napisał(-a):
no właśnie mamy z tym problem bo każdy ma swoje konto i często bywa tak, że ktoś loguje się na swoje konto w youtubie ale na innym koncie użytkownika.
Z tego co piszesz skrypt miałby "autostartować" przy logowaniu na konto systemowe, jak więc miałby on pomóc w powyższym przypadku, gdy użytkownik wchodzi na YT nie ze swojego konta systemowego?
tak dokłądnie o to chodzi.
___
wybaczcie proszę za opóźnioną odpowiedź, wypadek losowy... dziękuje wszystkim za pomoc.
Strony: 1