Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
chcialbym prosić o pomoc, "na każdej ostaniej stronie" (arkusz składa się z 10 str.) jak zrobic by na każdej ostaniej stronie w arkuszu wstawić w wierszu funkcje która będzie zliczać tą strone, czy jedyne rozwiązanie to na piechote i sumowanie stron, czy przez podział stron???
A może tak zacząłbyś od powiedzenia o czym właściwie mówisz?
A może tak zacząłbyś od powiedzenia o czym właściwie mówisz?
na każdej stronie żeby było podliczenie wybranej kolumny, jedyne co mi przychodzi do głowy to zrobienie wolnego wiersza, czy można to jakoś ałtomatycznie
M$ Office, StarOffice czy OpenOffice?
Podaj wszystkie szczegóły! Wystaw to co robisz (log/screenshot/plik) w necie.
Dopiero planujemy zatrudnić wróżkę.
Przyznam się, że też za Chiny nie rozumiem. O to Ci chodzi:
=(SUMA(Arkusz1.A11:B11)+SUMA(Arkusz2.A11:B11))
???
Raczej nie bo to jest podliczanie wszystkich kolumn A ze wszystkich arkuszy(dandeb u Ciebie 2'ch) a ja mysle ze to ma byc w kazdym arkuszu do danego obliczanie. Jesli tak to nie znajdziesz nic takiego, co by Ci automatycznie to robilo, chyba ze moze jakies makro ???
Czekajcie, niech kolejnu kultowy uzytkownik naszego forum sie wypowie i spróbuje sklecić po ludzku pytanie. Dajcie mu szanse nauczyć się zadawania pytań zanim ktoś przez przypadek zgadnie o co mu chodzi i odpowie ;]
Ja się domyślam o co mu chodzi, ale tylko dlatego że sam miałem podobny problem.
Przypuszczam że to idzie tak - w sumie wsio ryba czy to excel czu OOo. Jest sobie arkusz, na nim kolumny z cyframi - długie w dół bo zajmuje to kilka stron. I chodzi o to, żeby na końcu każdej strony, każda kolumna była sumowana, całkowana - Bóg wie co. W sumie zależy to od wstawionej funkcji.
Ja to rozwiązałem na dwa sposoby:
podział strony
wolny wiersz na każdej stronie
Ja się domyślam o co mu chodzi, ale tylko dlatego że sam miałem podobny problem.
Przypuszczam że to idzie tak - w sumie wsio ryba czy to excel czu OOo. Jest sobie arkusz, na nim kolumny z cyframi - długie w dół bo zajmuje to kilka stron. I chodzi o to, żeby na końcu każdej strony, każda kolumna była sumowana, całkowana - Bóg wie co. W sumie zależy to od wstawionej funkcji.
Ja to rozwiązałem na dwa sposoby:
podział strony
wolny wiersz na każdej stronie
ale się uśmiałem, przynajmnie ty mnie rozumiesz, a to gimnazjum to spadłem z krzesła, sory że się nie odzywałem, ale nie miałem czasu, i tak to rozwiązałem, faktycznie najlepiej przez podział strony a dokładnie "Podgląd podziału strony" na pomniejszeniu wstawć wolny wiersz funkcje =suma tam gdzie trzeba i wsio dzięki za pomoc
Strony: 1