Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie drobiazg tylko ukośniki:
C:\tak\jest\pisane\w\Windows\
za to w Linuxie, BSD i Androidzie to jest
/gdzie/jest/pliczek/do/grania/do/jasnej/cholery.mp4
Pokiełbasiły się Tobie systemy operacyjne chyba. xD
W powłokach unixowych i unixopoodbnych \ ma zupełnie inne znaczenie, niż w Windows.
Spróbuj:
mpv /home/robin/dwhelper/Ostatni\ Dzwonek.mp4 ... Playing: /home/robin/dwhelper/Ostatni Dzwonek.mp4 ...
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-09-10 19:41:20)
Ta opcja:
mpv /home/robin/dwhelper/Ostatni\ Dzwonek.mp4
dziala perfekcyjnie tzn odtwarza.
O takim zapisie ukosnikow "do przodu" i "do tylu" nie wiedzialem, nie spotkalem sie z tym dotychczas.
Bardzo dziekuje za korekte mojej niewiedzy.
Zostal ostatni etap.
Mamy: aplikacje, sciezke, plik - jak to skojarzyc z autostartem ?
Ostatnio edytowany przez Novi-cjusz (2016-09-10 20:01:14)
Ja kiedyś zaprojektowałem sobie budzik właśnie w oparciu o wybudzanie ze stanu wstrzymiania + skrypt podpięty do cron'a. W skrypcie był odpalany amarok i włączał piosenkę na danej playliscie. Co 1 minutę było również amixer set Master 5%+ . Zegar był ustawiany przez /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm , czas do odczytania w /proc/driver/rtc . Nie mam już tego mechanizmu ale całkiem przyzwoity był. xD Nie pamiętam, czy to działa po wyłączeniu kompa. U mnie i tak by to nie było przydatne przez szyfrowanie.