Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć, ostatnio zainstalowałem Debiana 8 Jessie Netinst.
Zainstalowałem sterowniki i środowisko... itd.
Ściągnąłem ze strony Google Chrome i chciałem zainstalować przez dpkg - i google-chrome-stable_current_amd64.deb i wyskoczyło mi to:
Wybieranie wcześniej niewybranego pakietu google-chrome-stable. (Odczytywanie bazy danych ... 97474 pliki i katalogi obecnie zainstalowane.) Przygotowywanie do rozpakowania pakietu google-chrome-stable_current_amd64.deb ... Rozpakowywanie pakietu google-chrome-stable (51.0.2704.84-1) ... dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie pakietu google-chrome-stable: google-chrome-stable zależy od libpango1.0-0 (>= 1.14.0); jednakże: Pakiet libpango1.0-0 nie jest zainstalowany. dpkg: błąd przetwarzania pakietu google-chrome-stable (--install): problemy z zależnościami - pozostawianie nieskonfigurowanego Przetwarzanie wyzwalaczy pakietu mime-support (3.60)... Przetwarzanie wyzwalaczy pakietu desktop-file-utils (0.22-1)... Przetwarzanie wyzwalaczy pakietu man-db (2.7.5-1)... Przetwarzanie wyzwalaczy pakietu menu (2.1.47)... Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: google-chrome-stable
Niby normalnie uruchamiam Chrome, ale nie mogę wykonywać komend przez apt-get :/ pisze po wpisaniu to:
root@Ax-001-FSC:/home/axpersky/Pulpit# apt-get install Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Należy uruchomić "apt-get -f install", aby je naprawić. Następujące pakiety mają niespełnione zależności: google-chrome-stable : Wymaga: libpango1.0-0 (>= 1.14.0) ale nie jest zainstalowany E: Niespełnione zależności. Proszę spróbować użyć -f.
A po wpisaniu "apt-get -f install" karze mi odinstalować Google Chrome :/
Problem jest na pewno z tym pakietem libpango1.0-0 (>= 1.14.0) ale nie jest zainstalowany.
Proszę mi pomóc, nie chce pracować na Chromium :/
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez AxPeRsky (2016-06-12 19:33:39)
Spróbuj z aptitude.
W razie problemów podawaj cale komunikaty.
jakie komunikaty? raczej z aptitude nie będzie różnicy
AxPeRsky napisał(-a):
raczej z aptitude nie będzie różnicy
Napisz gdy już będziesz wiedział.
3055
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:41:44)
apt-get update apt-get install -f
chyba że brakuje wpisów dla repozytoriów.
mati75 napisał(-a):
chyba że brakuje wpisów dla repozytoriów.
cat /etc/apt/sources.list
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2016-06-12 23:17:46)