Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Cześć Wszystkich,
czy da się zrobić w Debianie 8.4 ( śr. Xfce) wyświetlanie folderów tak jak w Windows "widok szczegóły"? Domyślne wyświetlanie plików i folderów jest tak niepraktyczne, że mam ochotę co chwile przełączyć się na windowsa. Długie nazwy plików to już w ogóle rozwalają widok folderu. Debian stoi na maszynie virtualnej Virtualbox i służy mi do nauki programowania.
Będę wdzięczny za pomoc.
Mógłbyś zrobić fotkę jak to wygląda na widowsie, bo tutaj nikt nie używa i my raczej nie wiemy o co chodzi. xD
Poza tym, szczegóły możesz sobie przecie ustawić i dostosować kolumny które mają być wyświetlane. To zależy też od menadżera plików jaki używasz.
A co do długich nazw plików, to chyba większość menadżerów plików ma coś w stylu "stała szerokość kolumn"
xfce używa thunara czyli widok > lista szczegółowa
o to chodziło?
PS zawsze możesz doinstalować sobie spacefm tam to wszystko sobie ustawisz wedle uznania i potrzeb
Ostatnio edytowany przez hi (2016-05-10 11:34:06)
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło. Jakiejś ciemnoty chwilowej dostałem i nie wiem dlaczego szukałem tego pod prawym klikiem :D, a tu jak byk w "Widok" wszystko jest.
Pozdrawiam.
Strony: 1