Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hejka,
problem jest taki, że będę chodził bez głowy jeżeli do dnia jutrzejszego nie odzyskam maszyny którą przez nie porozumienie umieściłem w czarnej otchłani. Ma ktoś jakiś pomysł w jaki sposób mogę z XENA 6.5 odzyskać wirtualną maszynę ? Dobrze w tym momencie zaznaczyć że brak jakchkolwiek backupów ... ;)
Pozdrawiam
Skasowałeś konfigurację maszyny, czy też jej dyski?
Niestety dysk wirtualnej maszyny - jestem w ciemnej czarnej d... ;(
Masz możliwość odpalenia testdiska? Jaki masz dostęp do tego kompa?
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2016-03-09 19:50:12)
komputer zdalny niestety. jutro po poludniu bd na chwile w serwerowni . macie jakies pomysly ? xen wykorzystuje lvm czy odzysk z tego odbywa sie tak samo jak np z ext 4 czy to jakies wieksze manewry?
Jakaś plaga...
Jak skasowałeś LVM, to dane na dysku/macierzy raczej zostały - a i pewnie w /etc/lvm się coś ostało.
Raczej zmigrowałbym wirtualki na innego noda, zgasił maszynę i zrobił kopię dysku przez dd, a potem..
http://serverfault.com/questions/223361/how-to-reco … with-lvremove
Jeśli tylko skasowałeś LVM, to prawdopodobnie wywalił tylko superblock. Dane POWINNY zostać nienaruszone