Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Moj angielski jest ...malo angielski wiec czesto wspomagam sie slownikami i translatorami:
ze strony http://www.translate.pl/pl.php4
Linus Torvalds to, hmm..., dziwny czlowiek. Jak dla mnie to on moglby nie udzielac wywiadow i nie przemawiac, tylko siedziec w domu i uczciwie kodowac, bo w przeciwienstwie do tego pierwszego w tym jest naprawde dobry.
No prawo ma, ale ja niespecjalnie lubie go sluchac. Nie podabaja mi sie jego poglady. Ja jestem calkowiecie po stronie FSF. Pragmatyzm Torvaldsa jest dla mnie denerwujacy.
O przepraszam, ma prawo udzielać wywiadów. Gdyby nie on, to pewnie na hurda byśmy jeszcze czekali.
no ale z drugiej strony to gdyby nie linux to hurd by sie napewno szybciej rozwijał :)
ps. Na Torvaldsa tez nielubie bo on zle sie wyraził o gnome i uzytkownikach mojego ulubionego srodowiska :P
gdyby nie linux to hurd by sie napewno szybciej rozwijał
Mam co do tego watpliwosci. Bardzo chetnie bym zobaczyl hurda tak rozwinietego jak Linux, bo to znacznie lepsze jadro, ale nie jestem przekonany czy gdyby nie bylo Linuksa, to hurd osiagnal by dzisiaj jego poziom. Niewazne - to tylko takie gdybanie.
Torvaldsa tez nielubie bo on zle sie wyraził o gnome
Zgadzam sie z moim przedmowca.
Owszem, kpdf sprawdza sie lepiej niz evince (jest naprawde niesamowicie szybki i nawet w srodowisku gnome sprawdza sie doskonale), a kstars nie ma swojego odpowiednika w gnome i w ogole ciezko go zastapic (poza tym to swietny program - ale daleko mu jeszcze do idealu), wiec uzywam tych programow i bardzo je sobie chwale. Poza tym KDE kojarzy mi sie w ogromna iloscia bledow i niesamowicie nieproduktywna praca. Zaznaczyc nalezy takze, ze gnome od zawsze byl wolny, natomiast QT - nie. Takie wyrazanie sie o gnome jest wiec niestosowne.