Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy komuś z was, kto używa ZSH i SIDa, przytrafił się taki problem, że uzupełnianie nazw w tym shellu przestało działać dla aptitude? Generalnie rzecz biorąc, to uzupełnianie chyba działa prawidłowo. Jeśli patrzę na sugestię tego co wyrzucane jest w apt-get, to tam jest ok. W aptitude zaś nic nie jest zwracane. Sprawdziłem kilka innych poleceń i podpowiedzi również tam są. Wygląda na to jakby aptitude z jakiegoś powodu ich nie miał. W bash, uzupełnianie nazw działa dla aptitude.
Pierw myślałem, że to może coś z aptitude ale skoro działa to w bash, to raczej odpada. Konfigurację zsh zmieniałem ostatnio (update oh.my.zsh) ale to też chyba odpada, no bo generalnie to uzupełnianie działa. Być może nie ma jakiegoś pliku od aptitude czy coś?
Konfiguracja aptitude się zmieniła po zmianie apta na 1.1. Stąd pewnie wynika problem.
Zapomniałem wczoraj napisać.
* [d3bb50ba] Add patch to fix parsing of aptitude 0.7.5's --help/-h output without stopping to be able to parse older aptitude versions' output. (Closes: #807906) Thanks to Micha Moskovic for the bug report!