Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć.
Sprawa wygląda tak. Mam na studiach Blendera. Kompletnie nie ogarniam, o co w tym programie chodzi i nawet z najprostszymi rzeczami mam tam problem. A gość od grafiki przyjdzie pokaże co i jak i w ogóle nie wiadomo o co chodzi.
Pytanie jest takie. Czy znacie jakieś fajne kursy Blendera w necie?
Blenderownia, spójrz na tutoriale...
http://www.blender.pl/
Piotr Arłukowicz ma całkiem ciekawe kursy na YT. Tak w ogóle to jest profesorem (?) na Uniwersytecie Gdańskim.
2362
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:26:59)
Nie przeczę. Ale jak patrzyłem na te filmiki, to one są tak zrobione, że dalej nie wiem o co chodzi :D
Poza tym ze SketchUPem nie miałem problemu, z Solid Edge i kilkoma innymi podobnymi też nie, ale ten Blender jest tak zrobiony, że może ogarnę dopiero jak ktoś łopatologicznie opisze "kliknij tu, kliknij tam" :D
Może przesadzam, ale tam jest tyle klikania, tyle tego wszystkiego i tak wszystko jest porozmieszczane, że zgłupieć można.
Znalazłem kilka pdfów po stronach różnych, przejrzę, jakby ktoś coś miał ciekawego to proszę o podrzucenie.
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2015-11-11 21:50:30)
O, blender, uwielbiam, ileż to nocy zarwanych... Jak chcesz coś tekstowego od A do Z to poszukaj ebooka "Wirtualne modelarstwo", kiedyś autor udostępniał za darmo. Jest tam wszystko, od przygotowania sceny przez modelowanie, teksturowanie etc. Bawię się blenderem od około 10 lat a i tak sporo czasu książce poświęciłem. Jest też spory zbiór videotutoriali na blenderguru.com całkiem fajnie zrobionych. Co do interfejsu to sam ciężko przeżyłem jego ostatnią modyfikację ale generalnie program ma masę zalet.
Slyszlem o czyms takim, nie mialem okazji sie temu przyjrzec, ale:
http://polskikursblendera.pl/