Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Na początku pragnę się przywitać ze wszystkimi jestem nowym użytkownikiem forum.
Piszę do was ponieważ zaczynam swoją przygodę z linuxem i mam problem, podczas uruchamiania systemu otrzymuje taki komunikat:
[ 0.195113] acpi PNP0A08:00: [Firmware Info]: MMCONFIG for domain 0000 [bus 00-3f] only partially covers this bridge [ 12.637537] powernow_k8: [Firmware Bug]: No compatible ACPI _PSS objects found. [Firmware Bug]: First, make sure Cool'N'Quiet is enabled in the BIOS. [Firmware Bug]: If that doesn't help, try upgrading your BIOS. [ 12.652490] powernow_k8: [Firmware Bug]: No compatible ACPI _PSS objects found. [Firmware Bug]: First, make sure Cool'N'Quiet is enabled in the BIOS. [Firmware Bug]: If that doesn't help, try upgrading your BIOS. [ 23.983556] powernow_k8: [Firmware Bug]: No compatible ACPI _PSS objects found. [Firmware Bug]: First, make sure Cool'N'Quiet is enabled in the BIOS. [Firmware Bug]: If that doesn't help, try upgrading your BIOS.
Serdecznie proszę o pomoc.
Witamy.
Próbowałeś zastosować się do tego:
[Firmware Bug]: First, make sure Cool'N'Quiet is enabled in the BIOS.
[Firmware Bug]: If that doesn't help, try upgrading your BIOS.
?
Pomogło :) nie zauważyłem miałem wył. w biosie:)
Dziękuję za błyskawiczną pomoc :)
Panowie jak już założyłem ten wątek. Jak nauczyć się przyjemnie korzystać z tego systemu aby się nie "zrazić"??
darexx napisał(-a):
Jak nauczyć się przyjemnie korzystać z tego systemu aby się nie "zrazić"??
Używać ;)
Tu masz kilka ogólnych wskazówek:
https://wiki.debian.org/DontBreakDebian
Jeżeli się sam wcześniej nie zniechęcisz, to potem reszta sama przyjdzie wraz z doświadczeniem.
na poczatek nie uzywaj sid-a raczej jessie.
Strony: 1