Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam jak najprościej zmienić wielkość czcionki dla appletów javy ?? Może jest jakiś programik z łatwym gui ?
Wie ktoś od czego wogóle zacząć ? /etc/environment ?
dpkg -l | grep jdk ii openjdk-7-jre:i386 7u79-2.5.6-1~deb8u1 i386 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT ii openjdk-7-jre-headless:i386 7u79-2.5.6-1~deb8u1 i386 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (headless) root@debian:/opt/google/chrome/plugins# dpkg -l | grep jre ii openjdk-7-jre:i386 7u79-2.5.6-1~deb8u1 i386 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT ii openjdk-7-jre-headless:i386 7u79-2.5.6-1~deb8u1 i386 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (headless)
niewiem czy jest sens instalacji ósemki bo tam pewnie też nie ma w icedtea opcjach opcjii czcionki ?
Ostatnio edytowany przez Danio (2015-09-25 20:17:37)
Dodaj do zmiennych środowiskowych:
_JAVA_OPTIONS="-Dawt.useSystemAAFontSettings=on -Dswing.aatext=true -Dswing.defaultlaf=com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel -Dswing.crossplatformlaf=com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel"
programy Javy będą wyglądać i zachowywać się jak GTK, ustawienia tej biblioteki to błahostka. No i w ogóle będą wyglądały jakby lata '90 sie w końcu skończyły. ;)
czyli do .bashrc ?
Masz taki plik: ~/.config/openbox/environment
nie miałem takiego pliku ...stworzyłem go i dodałem tą linijkę i nic ...dodałem też to do tego pliku /etc/environment i też nic
Ostatnio edytowany przez Danio (2015-10-10 00:52:18)
Strony: 1