Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chciałbym wprowadzić w swojej niewielkiej firmie skanowanie produktów na zasadzie kodów kreskowych. Naklejam na produkt nalepkę z kodem i po zeskanowaniu jakimś czytnikiem wyskakuje mi nazwa produktu. Tylko nie bardzo wiem jak to ugryźć....
milik napisał(-a):
Chciałbym wprowadzić w swojej niewielkiej firmie skanowanie produktów na zasadzie kodów kreskowych. Naklejam na produkt nalepkę z kodem i po zeskanowaniu jakimś czytnikiem wyskakuje mi nazwa produktu. Tylko nie bardzo wiem jak to ugryźć....
Pytanie zasadnicze - skąd weźmiesz tę nalepkę ? Skąd wiesz co na niej pisze ? Bo ot tak... "przyklejam sobie" to nie będzie.
Może zaczniesz od drukarki kodów kreskowych i oprogramowania do tego.
U mnie w firmie jest Zebra. ==>> https://www.zebra.com/id/zebra/na/en/index/pl/products.html
Ja mam drukarkę do etykiet Brother QL-700 i program do tego gLabels. Oryginalne oprogramowanie do tej drukarki nie działało mi pod Debianem.