Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy mieliście może styczność z księgowością online? Może ma ktoś swoje uwagi?
Poszukuję właśnie takie usługi do małej firmy (ok. kilkunastu faktur miesięcznie). Najważniejsze to intuicyjny interfejs, możliwość wystawiania faktur online, kontakt z doradcą (chat lub telefon) oraz cena do 50zł miesięcznie.
Dzięki za wszelkie informacje.
Nie radzę, chyba, że nie masz problemu w tym, że te dane i rachunki są lub za moment będą dostępne online dla każdego.
Tak to po prostu działa.
Zamiast online za 50/mies lepiej wydać kilka stówek za program księgowy,
a jak ktoś jest stanu wolnego, to tyle rożnych sympatycznych księgowych może wyrwać.... :D
Są też biura rachunkowe, najbezpieczniejsza forma w przypadku, kiedy lokalna skarbówka miewa muchy w nosie.
Jacekalex napisał(-a):
Nie radzę, chyba, że nie masz problemu w tym, że te dane i rachunki są lub za moment będą dostępne online dla każdego.
Nie mam z tym problemów. Mam tego świadomość. Nie ukrywam niczego i nawet zależy mi na tym, aby inni zobaczyli jakich mam klientów oraz za jaką kwotę świadczę dla nich usługi:)
Błędne rozumowanie u Ciebie widzę, faktur się nie pokazuje nikomu, bo prędzej czy później do twoich klientów przyleci cwaniaczek z firmy "10% taniej".
Wyciek danych biznesowych niezależnie od wielkości firmy daje 75% szansy na to, że dana firma zbankrutuje w ciągu roku od takiego incydentu (dane z USA).
To dotyczy też danych finansowych dotyczących szczegółowych rozliczeń z klientami.
Oczywiście są firmy, które nie mają podobnych problemów, jak np Intel czy Microsoft, ale raczej ta liga tobie nie grozi. ;)
Ja korzystam z infakt i jestem zadowolony. Interface jest intuicyjny a z księgowymi jest dobry kontakt.
0dd napisał(-a):
Ja korzystam z infakt i jestem zadowolony. Interface jest intuicyjny a z księgowymi jest dobry kontakt.
Dzięki. Jakieś minusy? :)
...zauważyłem cenę:) 149zł/miesiąc to dla mnie za dużo.
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2015-01-07 12:14:20)
149 kosztuje biuro rachunkowe, księgowość online 29zł/mc. Samo fakturowanie jest jeszcze tańsze.
Korzystam kilka lat i minusów nie znalazłem.
0dd napisał(-a):
149 kosztuje biuro rachunkowe, księgowość online 29zł/mc. Samo fakturowanie jest jeszcze tańsze.
Korzystam kilka lat i minusów nie znalazłem.
Faktycznie. Przyjrzę się bliżej. Dzięki
Ja swego czasu skłaniałem się ku www.ifaktury24.pl.
Szczególnie, że czasem można dostać za darmo. Jeżeli masz kilka faktur, to nie wystarczy ci LO?
paula_paulinka napisał(-a):
W tekście http://www.ciach przeczytałam o wfirmie, ktoś słyszał?
spam? ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2015-01-12 22:33:51)
Spam i po spamie.