Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2014-10-11 22:19:48

thomsson - Dyskutant

thomsson
Dyskutant

upower pożera pamięć

Po ostatniej aktualizacji upower raz na jakiś czas łapie wyciek pamięci i w ciągu chwili zaczyna zżerać cały ram i system zaczyna intensywnie swapować, pomaga ubicie winnego procesu
wersja upower: 0.99.1-3

jest jakiś sposób, by ograniczyć temu procesowi dostępną ilość pamięci do zaalokowania i ew. przy pewnym progu zajętości pamięci żeby ubijało proces? Przynajmniej do naprawienia tego buga

//próbowałem co nieco googlać, ale prawdopodobnie mam bana na szukajkę

ilin napisał
"DUG to tez moja mała ojczyzna"

#2  2014-10-11 23:21:41

yossarian - Szczawiożerca

yossarian
Szczawiożerca

#3  2014-10-12 15:27:30

thomsson - Dyskutant

thomsson
Dyskutant

Re: upower pożera pamięć

Używam mychy i klawiatury bezprzewodowej od HP, a przedstawia się jako:

Kod:

Bus 002 Device 008: ID 04f3:01a4 Elan Microelectronics Corp. Wireless Keyboard

w każdym razie przejrzę to co podesłałeś (natknąłem się w sumie tez na te linki nieco wcześniej) i poanalizuję, jeszcze przejrzę bugtrackera systemd czy łatają tego babola... swoją drogą od zawsze z tym było cos takiego, że jak np dałem usypianie, a poruszałem myszką, to komputer się budził, ale wystarczyło wyłączyć gryzonia i nawet obywało się bez wyciągania nadajnika (od wyjmowania już popsułem 2 myszki i teraz jest wpięty "na stałę") w każdym razie przejrzę ten trop

dzięki

ilin napisał
"DUG to tez moja mała ojczyzna"

Stopka forum