Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kto posiada, przechowuje lub wykorzystuje urządzenia, ich komponenty lub programy komputerowe, o których mowa w ust. 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Biada nam wszystkim, którzy mamy dysk twardy, procesor, nagrywarkę...
może od razu wszyscy poddajmysię dobrowolnej karze.
i trza będzie wprowadzić w debianie (non- pl)
:-D
może od razu wszyscy poddajmysię dobrowolnej karze.
- Wysoki sądzie posiadałem, przechowywałem i wykorzystywałem komputer, jego komponenty, a także programy komputerowe.
- Winny!!!
i trza będzie wprowadzić w debianie (non- pl)
:-D
:P
_________
Dopisek: jeszcze sprawdziłem, czy ten tekst nie pochodzi z 1 kwietnia. Niestety nie.
A czego się spodziewacie po demokracji, czyli rządach złodziei wybieranych przez idiotów. Tak zwani twórcy (muzyczni/literaccy, etc) potrzebują zarobić, a że są dość pokaźną grupą "wyborców" więc panowie politycy zapewnili im (i pośrednio sobie) utrzymanie taką ustawą - kosztem konsumenta niestety.
najbardziej to mi się spodobało obchodzenie skutecznych technicznych zabezpieczeń, bo:
- jeżeli skuteczne, to nie da rady go obejść
- jeżeli nieskuteczne to wolno je obchodzić
Wcale się nie dziwię że młodzi wieją z tego kraju gdzie pieprz rośnie.
A ja dostrzegam tu pazerną i skorą do lobbingu w tej sprawie, :
Kto wytwarza urządzenia, ich komponenty lub programy komputerowe przeznaczone do niedozwolonego usuwania lub obchodzenia skutecznych technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem lub zwielokrotnianiem utworów lub przedmiotów praw pokrewnych albo dokonuje obrotu takimi urządzeniami, ich komponentami lub programami komputerowymi albo reklamuje je w celu sprzedaży lub najmu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3"
łapę najbogatszego polaka, od kiedy nagravision alladin upadł i wszystko wskazuje, że poprawka też długo na nim nie wytrzyma. Oczywiście znalazło by się sporo chętnych do zrzuty na tak "szczytny" cel >:? , a w kasie rządowej pusto bo kupili sobie kilka nowych aut po 200 tys. każde...
Poprostu tak pracujemy wprowadzamy głupia ustawę - jestesmy potrzebni.
Poprawiamy ustawę - jesteśmy bardzo potrzebni nikt niewie dokładnie oco nam chodziło.
Dochodzimy do wniosku że ustawy nieda sie naprawić więc pgłaszamy szumnie reformę najlepiej "gruntowną"- mam pierwsze miejsca w mediach za free.
Wywalamy głópia reformę ludzie sa zadowleni bo usuneliśmy absurd - ale to że my wprowadziliśmy to juz inna sprawa zresztą najłatwiej jest poprawiacv własne błędy.
No trzeba koilejna ustawę wprowadzic aby nas nienazwali obibokami - pzdr.