Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co się stało się, że DUGa nie było?
Też z ciekawości też bym chciał wiedzieć. Jakieś 2 dni na DUGa nie mogłem wejść... FF mielł i mielił i mielił... aż po 5 minutach error :D Serwer strzelił focha ( http://www.youtube.com/watch?v=jvLEVBffLUQ ).
Limit się skończył i trzeba było przynieść wiadro internetuf
Jakie to awarie? Czyżby serwer nie wyrabiał nad rozmiarem forum? Mam tu na myśli liczbę postów i użytkowników itp. Innymi słowy czyżby przeciążenie bazy danych?
Prawdopodobnie znowu zawiesił się Xen.
Xena to się używa na CentOS czy podobnych platformach, w Gentoo wystarczy zobaczyć loga z budowania Xen-tools i Xend, (policzyć wszystkie ostrzeżenia i errory) żeby wiedzieć, że lepiej się za to nie brać, zwłaszcza z Grseciem....
Spokojnie, dobre wróżki mówią, że będzie zmiana wirtualizacji.
Na VirtualPC
Tyle przegrać :D
Ew. Sunrise Virtual Machine :D
A tak serio, nie prościej chroot?
Fervi
Tak serio to jak się nie znasz/nie wiesz o co chodzi/nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj :)
A dlaczego strona internetowa nie może hulać na Chroot? Jakieś LOGICZNE przeciwwskazania? ;P
Fervi
na freebsd jail http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/jails.html
]:>
Ale mamracie jak zwykle. Burza była, pierdykło, nie miał kto podnieść serwera. Przyszli ludzie w poniedziałek i podnieśli.
Wsio.
W teorii UPS powinien być i podnieść / przetrzymać serwer
Chyba, że Dug jest u kogoś w domu
Tak ogólnie o Chroocie napisałem, bo wydaje mi się to być lepszą opcją niż para wirtualizacja / wirtualizacja, która mocniej obciąża kompa i zdarzały się przypadki wyjścia poza maszynę wirtualną (wat)
Chroot w teorii umożliwia to w łatwiejszy sposób, ale można tu się pobawić zabezpieczeniami (jail, grsecurity i paroma innymi). Tak teoretycznie pytam - może komuś się nie chce lub nie ma wiedzy
Fervi
fervi skończ pierdolić, bo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz
mati75 napisał(-a):
fervi skończ pierdolić, bo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz
W czym się pomyliłem, że się zapytam, mój "włatco" :D
Gadać można, pokażcie mi kod - ew. w czym się pomyliłem
Fervi
Temat zamknięty. Koniec dyskusji.