Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Jeszcze do niedawna mogłem normalnie wstrzymywać system i przechodził do któregoś tam stanu uśpienia, teraz nagle, ta opcja jest wyłączona, nie wiem dlaczego tak się stało.
Nie napisałeś jakie masz środowisko graficzne i w jaki sposób próbujesz to wykonać
Jak kończy się polecenie z terminala:
pm-suspend
Polecenie znajduje się jakby co w pakiecie pm-utils.
przepraszam, środowisko to xfce4, a próbuję wywołać wstrzymania tak samo jak przedtem, czyli normalnie z tego menu na pasku gdzie jest zablokuj ekran, zamknij itd... widget nazywa się chyba przyciski sesji
Ostatnio edytowany przez averatec (2014-07-26 13:32:30)
pm-suspend działa, po prostu przycisk "wstrzymaj" jest wyłączony/nieaktywny nie wiem dlaczego
po ostatniej aktualizacji, nie pamiętam co tam było ale zauważyłem też że jak wyłączam pc'ta to brakuje na ekranie jakichkolwiek informacji co się dzieje i miga tylko kursor
Muszę to napisać ;) Deweloperzy debiana - zmiana initu level ninja :)
jacekz napisał(-a):
Muszę to napisać ;) Deweloperzy debiana - zmiana initu level ninja :)
Jak na razie problemy maja tylko ci, którzy kombinują z innymi initami, więc raczej nie trafiłeś.
Docelowo ma być wybór dowolnego, ale jeszcze nie wszystko zrobione w przypadków alternatywnych initów.
Strony: 1