Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Moja babcia chce 3 piosenki na telefonie ... ma 5MB xD
Standardowo wejdzie 1 piosenka, ale jako, że to bardzo stara Nokia (nawet nie wiem jaka, z Symbianem s40)
Niemniej jako dugowicze - wiele osób wie jak obniżyć jakość (czy przejść tylko na mono), by zmieściło się to w KB
Jak ktoś ma regułkę, fajnie jak rzuci (jakąś przetestowaną)
Fervi
@fervi:
Kalkulator ukradli czy co ;p ? Prze konwertować to możesz czym chcesz (VLC, Audacity, FFMPEG, mencoder) ale jakość będzie raczej słaba. A ile wejdzie... 128 Kb/s = 128/8=16KB/s
5000 KB/16 KB = ~ 312.5 sek
Jak dasz mono i obniżysz do 64 Kb/s to wejdzie 2 razy tyle (zakładając że korzystasz z CBR oczywiście - możliwe że VBR ustawione w tych granicach polepszy znacząco jakoś a pliki będą ciutkę większe). Niestety szału nie będzie nie ma się co oszukiwać - jakbyś dorwał odtwarzacz OGG na tego Symbiana to inna bajka, OGG przy 32 KB/s brzmi jak mp3 przy 80 KB/s, ale telefon może tego nie dźwignąć.
Ja bym do konwersji polecał Audacity - możesz tam zrobić mono i do różnych formatów od ręki potegować.
Ostatnio edytowany przez Huk (2014-06-17 06:32:25)